Dromen in beton

Exposities

Dromen in beton

Door: Petra Starink | 17-07-2019

Vanaf 28 september 2019 is in het Centraal Museum Utrecht de tentoonstelling Dromen in beton over Kanaleneiland en Hoog Catharijne te zien, waar verleden, heden en toekomst van de twee Utrechtse wijken wordt belicht.

Kanaleneiland en Hoog Catharijne

Kanaleneiland was een van de modernste woonwijken van Nederland na de tweede wereldoorlog en winkelcentrum Hoog Catharijne het grootste overdekte winkelcentrum van Europa. De 2 projecten werden toen gepresenteerd als projecten die een oplossing boden voor problemen waar Utrecht mee kampte. Kanaleneiland, de woonwijk met veel groen waarin ook ruim baan was voor de auto was precies wat Utrecht nodig had. Het zou het woningtekort oplossen en Hoog Catharijne zou het verkeersvraagstuk oplossen. De beide projecten stonden binnen enkele decennia eerder symbool voor problemen dan voor oplossingen. Anno 2019 bouwt de stad opnieuw met veel elan aan de toekomst. Tijd om de balans op te maken.

Verhalen van bewoners

Persoonlijke verhalen spelen een belangrijke rol in de tentoonstelling. Verhalen van bewoners uit de begintijd van Kanaleneiland worden verteld en ook ondernemers en bewoners van het eerste uur van Hoog Catharijne komen aan het woord.

Dromen in beton

‘Dromen in beton’ bevat naast hedendaagse kunst onder andere foto, film, mode en meubels. Tijdens de tentoonstelling worden diverse randprogramma’s georganiseerd.

De tentoonstelling is van 28 september 2019 t/m 19 januari 2020 te bezoeken in het Centraal Museum Utrecht, Agnietenstraat 1.

Foto: Het Utrechts Archief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.