Eigentijds vervlochten

Exposities

Eigentijds vervlochten

Door: Petra Starink | 15-06-2017

In Museum IJsselstein (MIJ) is tot 17 september ‘Eigentijds vervlochten met MIJ’ te zien, op de tentoonstelling wordt aandacht geschonken aan het vlechtambacht in de moderne en hedendaagse vormgeving en kunst. Een breed scala aan ontwerpers is geselecteerd voor deze tentoonstelling. Van Thonet tot Richard Hutten en Maria Blaisse.

Organische objecten

De tentoonstelling in Museum IJsselstein bestaat uit eigentijdse kruisbestuivingen tussen ambacht, beeldende kunst en design, waardoor verrassende verbindingen ontstaan. Zo zijn er kleurrijke kleden van Couzijn van Leeuwen te zien, de robuuste organische objecten van Tejo Remy en René Veenhuizen, het sociale project van Studio RO-SMIT tot een levensgrote installatie van Willeke van Ravenhorst en de indrukwekkende video van Ulay & Marina Abramović.

Stoel 209 Thonet

Ook is de stoel 209 van Thonet te zien, de buigstoel 9 is al jaren een inspiratiebron voor veel ontwerpers. Deze klassieker van gebogen hout is een meesterlijk staaltje van constructie en afwerking. De beugel die tegelijkertijd als rug- en armleuning fungeert, bestaat uit één stuk in vorm gebogen massief beukenhout. De stoel bestaat uit slechts 6 onderdelen.

Historische binnenstad

Behalve in het museum is de tentoonstelling ook op andere locaties in de historische binnenstad van IJsselstein te zien: de zestiende-eeuwse Kasteeltoren, de oude Stadhuiszolder, de Waag en Coal.2.

Deelnemende ontwerpers zijn:
Ulay & Marina Abramović, Céline Berger, Maria Blaisse, Vincent de Boer, Harmen Brethouwer, Barbara Broekman, Loes van Els, Ketlin van Esschoten, Isabel Ferrand, Ludy Feyen, W.H. Gispen, Frank Halmans, Alya Hessy, Richard Hutten, Anne de Jongh (JONGHLABEL), Marianne Kemp, Juul Kraijer, Couzijn van Leeuwen, Regula Maria Müller, Henk Peeters, Bernadet de Prins, Willeke van Ravenhorst, Tejo Remy, en René Veenhuizen, Wim van Sijl, Roland Smit (Studio RO-SMIT), Asha Swillens, M. Thonet, JCJ Vanderheyden, Annemiek Vera, Ari Versluis en Ellie Uyttenbroek en Annemarie Vink.

Museum IJsselstein
Walkade 2
Open: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.