Escheriaanse 3D muurschildering

Exposities

Escheriaanse 3D muurschildering

Door: Petra Starink | 15-06-2020

In het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden is een 3D muurschildering te zien gemaakt door straatkunstenaar Leon Keer. Hij liet zich inspireren door het werk Hol en Bol van M.C. Escher. De 3D muurschildering maakt onderdeel uit van de vernieuwde expositie Thuis bij M.C. Escher. Te zien vanaf 20 juni 2020.

Leon Keer aan het werk

Optische illusies

Met zijn driedimensionale vertaling van het werk zorgt Keer voor optische illusies in de gewelfde kelderruimte van Eschers geboortehuis. Keer maakte eerder al vier Escheriaanse straattekeningen als onderdeel van het project Planeet Escher, bij de grote tentoonstelling Escher op reis in het Fries Museum in 2018.

Invloed van keramiek

Op de expositie Thuis bij M.C. Escher worden door middel van foto’s, filmfragmenten en voorwerpen de jeugd van Maurits Cornelis Escher dichterbij gebracht. De invloed van keramiek op zijn kunstenaarschap wordt duidelijk aan de hand van Spaanse tegels met Moorse invloeden. Er zijn ook fragmenten te zien uit de documentaire Het oneindige zoeken van M.C. Escher door Robin Lutz en Marijnke de Jong. De expositie is te zien vanaf 20 juni 2020 in het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden.

Escheriaanse 3D muurschildering

Lees ook:

Fotografie: Keramiekmuseum Princessehof Leeuwarden, Ruben van Vliet

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.