Expositie over weggegooid bouwmateriaal

Exposities

Expositie over weggegooid bouwmateriaal

Door: Petra Starink | 18-08-2021

In het ABC Architectuurcentrum Haarlem is de tentoonstelling ‘Van Container naar Circulariteit’ te zien, waar de waarde wordt getoond van weggegooid bouwmateriaal. Rijd langs een willekeurige container in de straat en je ziet dat deze uitpuilt van allerlei bouwmaterialen die weggegooid worden. Maar wat ligt er eigenlijk? Is dat wel afval?

Duurzame en circulaire bouwmaterialen

Op deze exposite die te zien is tot en met 10 oktober 2021 wordt aan de hand van een aantal materialen als beton, baksteen en isolatiematerialen getoond welke alternatieve materialen er nu te koop zijn of ontwikkeld worden die bijvoorbeeld minder schadelijk voor milieu en gezondheid zijn. Ook worden er inspirerende voorbeelden en toepassingen getoond en waar je op moet letten bij de aanschaf van duurzame en circulaire bouwmaterialen. Bepaalde aspecten die bij de afweging voor de aanschaf van materialen een rol spelen zullen voor de een zwaarder wegen dan voor de ander. Zo kan bijvoorbeeld naast de prijs, het aspect ‘gezondheid bij het gebruik in huis’ (geen giftige stoffen) zwaarder wegen dan bijvoorbeeld het energieverbruik dat tijdens het vervoer van het betreffende materiaal nodig is. Transitie naar duurzaamheid

Dit is de derde expositie in het kader van het project In Haarlem Staat een Huis (IHSEH). Hierbij gaat het ABC Architectuurcentrum in op aspecten die te maken hebben met wat wordt aangeduid als de ‘transitie naar duurzaamheid’.

ABC Architectuurcentrum Haarlem
Groot Heiligland 47, Haarlem
Openingstijden: Dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.
Zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Foto: ABC Architectuurcentrum Haarlem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.