Expositie ‘Tiny Housing Ontdekt’

Exposities, Prijsvragen

Expositie ‘Tiny Housing Ontdekt’

Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-06-2016

In samenwerking met de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is op 1 juni de expositie ‘Tiny Housing Ontdekt’ gestart. Wethouder Tjeerd Herrema opende samen met KAF-directeur Jeroen van der Wiel de tentoonstelling, waar de maquettes van de 245 inzendingen te bekijken zijn.

Serieuze bouwstroom

De expositie is onderdeel van de prijsvraag ‘Bevrijd Wonen, Jouw Ideale Tiny House in Almere’. De 25 beste inzendingen kunnen gerealiseerd worden tijdens de BouwEXPO in Almere Poort . Met de grote hoeveelheid inzendingen bewijst Almere dat er vraag is naar Tiny Housing en het vrije gevoel van klein wonen. De kleine huisjes met een maximaal bruto vloeroppervlak van 50 vierkante meter staan volop in de landelijke belangstelling. Almere wil, samen met het Woningbouwatelier, verkennen of het mogelijk is een serieuze bouwstroom van kleine huizen mogelijk te maken.

Wethouder Herrema vindt de energie en de ideeën die alle deelnemers in hun inzendingen hebben gestoken geweldig. ‘Voor mij zijn het nu al allemaal winnaars! Met slechts 25 plannen gaan we straks verder naar de BouwEXPO, maar het zou mooi zijn als de bouwsector nog meer van deze prachtige ideeën kan adopteren. Binnen Almere of daarbuiten.’

Dag van de Architectuur

Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) organiseert op zaterdag 18 juni 2016 de ‘Dag van de Architectuur’ in Almere. Deze staat in het teken van Tiny Housing. Naast presentaties over Tiny Housing zal de expositie met de prijsvraaginzendingen geopend zijn en is er een Tiny House op de Esplanade te bezoeken.

Een deskundige vakjury onder voorzitterschap van burgemeester Weerwind selecteert maximaal 25 plannen. De winnaars worden op woensdag 6 juli tijdens een symposium en in aanwezigheid van minister Blok bekendgemaakt. De winnaars krijgen een optie op een bouwlocatie en kunnen vanaf dat moment starten met de realisering van hun Tiny House in een ‘lab’-sfeer. De BouwEXPO Tiny Housing met daarin de prijsvraag en het symposium, is een samenwerking van de gemeente Almere en het Woningbouwatelier.

Expositie

De expositie is tot 6 juli te bezoeken in de schouwburg in het stadshart van Almere (Esplanade 10). Openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 13.00 tot 17.30 uur.

Kijk voor meer informatie over de BouwEXPO Tiny Housing op www.bouwexpo-tinyhousing.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.