Finalisten Post-Fossil City Contest

Exposities

Finalisten Post-Fossil City Contest

Door: Petra Starink | 20-06-2017

Hoe ziet het dagelijks leven in een stad eruit zonder fossiele brandstoffen? Op de tentoonstelling Post-Fossil City in het Stadskantoor in Utrecht laten 10 ontwerpers en architecten op inspirerende wijze hun ideeën zien. Op donderdag 22 juni vindt de officiële opening plaats, en wordt de maker van het beste idee door de jury beloond met €10.000. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 31 juli 2017.

Oproep post-fossiele stad van de toekomst

Hoe ziet een stad eruit als die niet langer afhankelijk is van olie, gas en kolen? Hebben in 2040 alle snelwegen in Nederland een dak van zonnepanelen en kunnen consumenten zelf melk aftappen bij loslopende koeien op straat? De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op een prikkelende reis langs wilde en realistische, en utopische ideeën over het leven in de stad van de toekomst. De 10 ontwerpen variëren van een koe als lopende melkautomaat tot een gitzwart toekomstscenario van Utrecht waarin de straten blank staan.

Urban Futures Studio

In januari deed de Urban Futures Studio van de Universiteit Utrecht een oproep aan kunstenaars, ontwerpers en architecten om de post-fossiele stad van de toekomst tot leven te wekken. Uit 250 inzendingen uit meer dan veertig landen selecteerde de jury, bestaande uit onder andere architect Winy Maas en ontwerper Jurgen Bey, de tien beste ideeën die nu op de tentoonstelling te zien zijn.

Samenwerking

De Post-Fossil City-tentoonstelling is een initiatief van de Urban Futures Studio van de Universiteit Utrecht, in samenwerking met de Gemeente Utrecht en het Ministerie van Infrastructuur & Milieu.

Tentoonstelling Post-Fossil City
Van 22 juni 2017 tot en met 31 juli 2017
Adres: Stadskantoor Gemeente Utrecht, Stadsplateau 1, Utecht
Openingstijden: maandag, woensdag en vrijdag 8:00—18:00 uur, dinsdag en donderdag 8:00—21:00 uur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.