Fungal Futures

Exposities

Fungal Futures

Door: Petra Starink | 24-03-2016

In het Universiteitsmuseum Utrecht is de tentoonstelling Fungal Futures te zien over duurzame toekomst met schimmels. Wetenschappers en designers laten zien hoe zij deze duurzame eigenschappen gebruiken om  van afval functionele materialen te maken.

Schimmel materiaal van de toekomst

Microbioloog prof. Han Wösten en Maurizio Montalti van ontwerpstudio Officina Corpuscoli werken al jaren samen. De tentoonstelling toont het resultaat van hun samenwerking. Het duo laat op de expositie zien wat er allemaal mogelijk is met schimmels. Volgens Han Wösten is schimmel het materiaal van de toekomst. Te zien zijn onder andere een jurk, schoenen en baksteen van schimmels.

Designers die hun werk tonen

Designers die hun werk laten zien op de tentoonstelling zijn onder andere:  Aniela Hoitink – NEFFA , Caroline de Roy, Studio Eric Klarenbeek, Francesco Zorzi – No-Rocket,  Gianluca Tabellini,  Jonas Edvard, Kristel Peters, Maurizio Montalti en Wim van Egmond.

De tentoonstelling ‘Fungal Futures/Growing Domestic Bio-Landscapes’ is te zien tot en met 16 mei in Universiteitsmuseum Utrecht, Lange Nieuwstraat 106 Utrecht.
Open van ma-vrij 10.00 tot 17.00 uur.

Foto: Myceliumchair- Eric Klarenbeek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.