Future Bodies Bart Hess

Exposities

Future Bodies Bart Hess

Door: Petra Starink | 20-06-2017

Ontwerper Bart Hess studeerde in 2007 af aan de Design Academy Eindhoven en werkt sindsdien op het snijvlak van vormgeving, mode en beeldende kunst. De relatie tussen mens, materiaal, natuur en technologie staan in zijn ontwerpen centraal. Bekend werd hij met zijn Slime Dress voor Lady Gaga waarmee hij de Young Dutch Design Award won. Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch presenteert met de tentoonstelling ‘Future Bodies’ een overzicht van 10 jaar werk en is te zien van 24 juni tot en met 1 oktober 2017. De tentoonstelling  maakt onderdeel uit van het themajaar Mondriaan tot Dutch Design.

Menselijk lichaam

Bart Hess is gefascineerd door het menselijk lichaam, dat hij steeds op een andere manier probeert te bekleden, of verfraaien op een manier die weinig te maken heeft met mode of styling. Hij legt zijn ontwerpen en performances op film en foto vast, dit documentaire beeld vormt in zekere zin het echte werk van Bart Hess.

Hightech materialen

De ontwerpen verleiden, verontrusten, trekken aan en stoten af. Hightech materialen versmelten met de lichamen van de gefilmde modellen. Bijvoorbeeld in de video ‘Mutants’ uit 2011 gebeurde dit zo overtuigend dat deze op het youtube kanaal werd gezet. Wat er uitziet als een digitale animatie is werkelijk een gefilmde performance in een latex pak. De spanning tussen het virtuele en het tastbare is een constante in zijn ontwerpen. De installaties Caged uit 2013, The Grotto uit 2015 en Work With Me People uit 2014 zijn samen met een nieuwe experience een belangrijk onderdeel op de tentoonstelling.

Bart Hess

Bart Hess (1984) heeft met zijn werk een vooraanstaande positie ingenomen in de internationale designwereld. Hij werkte samen met Iris van Herpen, Lady Gaga en Walter van Beirendonck. Hij studeerde in 2007 af en werkte 4 jaar in Londen. In 2016 keerde hij terug naar Eindhoven.

Tentoonstelling Future Bodies
Het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch
De Mortel 4,  ‘s-Hertogenbosch
Open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur
www.sm-s.nl

Boek

Op 24 juni verschijnt het boek Bart Hess. Future Bodies
Engelstalig, formaat 24 x 30 cm, omvang 96 pagina’s, NUR 656
ISBN 978-94-6226-226-3
Prijs €29,95
Uitgever: www.lecturis.nl

Beeld:Het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch, DDW

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.