Gedachtespinsels van Kiki van Eijk

Exposities

Gedachtespinsels van Kiki van Eijk

Door: Petra Starink | 22-01-2020

De Eindhovense ontwerper Kiki Van Eijk staat bekend om haar fantasierijke designs: van grillige klokken tot wandkleden voor Google en poëtische etalages voor het Franse luxemerk Hermès. Het TextielMuseum in Tilburg presenteert in het kader van haar 20-jarig werkjubileum hoogtepunten uit haar oeuvre. Van Eijk werkt samen met scenograaf en ruimtelijk vormgever Theun Mosk, die wordt geprezen om zijn opvallende ontwerpen voor theaterproducties en kunstinstallaties. De tentoonstelling Gedachtespinsels | Dutch Design is te zien van 29 mei t/m 1 november 2020.

Designs spelenderwijs ontdekken

Samen met Mosk daagt Van Eijk je uit haar designs spelenderwijs te ontdekken. Werp een blik in een kijkdoos om tafelgoed te aanschouwen dat Van Eijk ontworpen heeft, zoom met camera’s in op schetsen van de ontwerper, en beïnvloed de belichting als je door de tentoonstelling beweegt. Al doende ontvouwt het poëtische werk van Kiki van Eijk zich door de tentoonstelling heen. De tentoonstelling toont een rijke diversiteit aan designproducten, van kleurrijke wandkleden en luxe textielobjecten tot meubels en lampen.

Onderzoekend te werk

Het werk van Kiki van Eijk vertrekt vanuit een levendige nieuwsgierigheid, waarbij zij onderzoekend te werk gaat. Ze experimenteert met verschillende materialen en productiemethoden, of het nu glas, keramiek, brons of textiel betreft. Dat veelzijdige vakmanschap levert wonderlijk en eigenzinnig design op, dat de toeschouwer anders laat kijken naar alledaagse voorwerpen en objecten.

Cum laude aan de Design Academy

In het jaar 2000 studeerde Kiki van Eijk cum laude af aan de Design Academy Eindhoven. Haar designproducten zijn sindsdien te zien in musea, galerieën en op beurzen wereldwijd. Naast haar eigen collecties ontwierp Van Eijk voor Studio Edelkoort, MOOOI, Saint-Louis en andere prominente opdrachtgevers.

Rondom de tentoonstelling organiseert het TextielMuseum verschillende workshops en masterclasses geïnspireerd op de werkwijze van Kiki van Eijk.

Bezoekadres: Textielmuseum Tilburg
Adres: Goirkestraat 96 , Tilburg
Openingstijden:
Dinsdag -vrijdag 10.00-17.00
Zaterdag en zondag: 12.00-17.00

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.