Gemeente-architecten van Velsen

Exposities

Gemeente-architecten van Velsen

Door: Petra Starink | 14-07-2016

In het ABC Architectuurcentrum Haarlem is vanaf 29 juli de tentoonstelling ‘Gemeente-architecten van Velsen 1902-1998’ te zien, over de 4 gemeente-architecten: D. Kramer, J.P. Koopen, H.J. Peters en S. Schaafsma.

De 4 architecten waren in de periode 1902 tot 1998 in dienst bij de gemeente Velsen. De architecten hadden niet alleen een adviserende rol maar ontwierpen ook gemeentelijke gebouwen zoals scholen, bibliotheken, kantoren en woningen. Duidelijk is te zien hoe de gebouwen ontworpen zijn naar de geest van de tijd: eclectisch en neorenaissancistisch (Kramer), Amsterdamse en Delftse School (Koopen), functionalistisch (Peters) en postmodern (Schaafsma).

De tentoonstelling is samengesteld door Siem Schaafsma, gemeente-architect van 1980-1998.  Hij heeft een boekje samengesteld over zijn eigen werk en dat van zijn drie voorgangers. De tentoonstelling besteedt aandacht aan de gebouwen aan de hand van kaarten, foto’s en maquettes. Het boekje is voor € 7,50 verkrijgbaar. De tentoonstelling is te zien tot en met 25 september.

Adresgegevens:
ABC Architectuurcentrum Haarlem
Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem
www.architectuurhaarlem.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.