Graduation Show 2016

Graduation Show 2016

Exposities
Door: Petra Starink | 30-10-2016

Graduation Show 2016Van 4 tot en met 6 november organiseert de Academie van Bouwkunst aan het Waterlooplein in Amsterdam de Graduation Show 2016, met de afstudeerprojecten van 17 studenten van de masteropleidingen Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur van de lichting 2016.

De opening van de tentoonstelling is vrijdag 4 november om 17.00 uur door architectuurcriticus Kirsten Hannema.  De tentoonstelling wordt afgesloten op zondag 6 november om 17.00 uur met het bekendmaken van de nominaties voor deelname aan Archiprix NL, de jaarlijkse prijs voor de beste afstudeerprojecten van de Nederlandse ontwerpopleidingen.

Floris Alkemade

Visiting critic Floris Alkemade, Rijksbouwmeester en lector Architectuur aan de Academie van Bouwkunst reflecteert op de inzendingen. Architect Ronald Hooft zal de publieksprijs uitreiken.

Kromhoutlezing

Nathalie de Vries spreekt op zaterdag 5 november de jaarlijkse Kromhoutlezing uit. Nathalie de Vries is architect en stedenbouwkundige en één van de medeoprichters van architectenbureau MVRDV. De Kromhoutlezing wordt sinds 2008 uitgesproken door een alumnus of oud-docent van de Academie. De lezing is vernoemd naar architect Willem Kromhout, die in 1908 tot een van de oprichters van de Academie behoorde.

Opening expositie door Kirsten Hannema: vrijdag 4 november, 17 uur
Tentoonstelling: zaterdag 5 november van 12-20 uur, zondag 6 november 12-19 uur
Kromhoutlezing: door Nathalie de Vries:  zaterdag 5 november 17 uur
Prijsuitreiking/nominaties Archiprix: zondag 6 november 17 uur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.