Haarlem in de steigers

Exposities

Haarlem in de steigers

Door: Petra Starink | 09-08-2021

Tot 2025 moeten er in Haarlem duizenden woningen worden gebouwd. Deze woningen moeten in de 7 ontwikkelzones komen die de gemeente heeft aangewezen. Met de expositie Haarlem in de steigers volgt het ABC Architectuurcentrum de ontwikkelingen in deze zones de komende jaren op de voet.

Concrete bouwprojecten belicht

De tentoonstelling biedt een overzicht van de visies die de gemeente voor elke ontwikkelzone heeft opgesteld. Daarnaast worden de concrete bouwprojecten belicht die in elke ontwikkelzone al gerealiseerd zijn of in uitvoering of voorbereiding zijn. Het versnellen van de woningbouw komt voort uit de grote zorgen die er in de stad bestaan over de ontwikkelingen op de woningmarkt.

Intensief gebruik van beschikbare ruimte

De door de gemeenteraad vastgestelde visies rijken verder dan het aanwijzen van locaties voor woningbouw. De groei van de stad (van 160.000 naar zo’n 180.000 inwoners in 2040) vraagt ook om een groei van werkgelegenheid, van sport- en onderwijsvoorzieningen en om meer groen en recreatiemogelijkheden. De beschikbare ruimte binnen de stadsgrenzen zal intensief worden gebruikt.

Platform

Met de expositie Haarlem in de steigers wil het ABC een platform bieden voor discussie over de grootschalige bouwopgave die de gemeente zich heeft gesteld. Een platform waar ontwerpers, ontwikkelaars, beleidsmakers, buurtbewoners, wijkraden en belangengroepen hun mening kunnen geven over de veranderingen die zich aandienen of waar ze hun eigen ideeën kunnen presenteren. Binnen de semipermanente expositie is er ruimte voor een wisselexpositie over actuele onderwerpen die zich aandienen. De eerste wisselexpositie gaat over de Omgevingsvisie die de gemeente onlangs heeft opgesteld.

ABC Architectuurcentrum

ABC Architectuurcentrum, Groot Heiligland 47, Haarlem
Geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Meer informatie is te vinden op de website van ABC Architectuurcentrum.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.