Heerlen Rooftop Project- Uit je dak

Heerlen Rooftop Project- Uit je dak

Exposities
Door: Petra Starink | 17-08-2020

Hoe zou ons dakenlandschap er in 2040 uit kunnen zien? De tentoonstelling Uit je dak laat inspirerende resultaten zien uit de internationale ideeënprijsvraag voor architecten en ontwerpers, die SCHUNCK in 2019 heeft uitgezet. Deelnemers kregen de opdracht om het – tot nu toe – onbenutte potentieel van de grijze daken in het centrum te transformeren tot een duurzamere, klimaat-georiënteerde inrichting van de leefomgeving.

Onbenutte daken

Een brede caleidoscoop aan thema’s (van klimaat, biodiversiteit, re-use & recycling, ondernemerschap, urban farming, urban gardening tot alternatieve energieën en reductie van de gebouwde materie) laat zien welk potentieel in de nog onbenutte daken ligt.

Heerlen Rooftop Project

The Heerlen Rooftop Project omvat een traject van jaren. In 2019 is SCHUNCK begonnen met een dakenscan en een internationale ideeënprijsvraag voor zeven daken in Heerlen. De prijsvraag  leverde 53 geldige inzendingen op van architecten- en ontwerpbureaus uit elf verschillende landen. Uit de inzendingen zijn 3 winnaars gekozen. Zij ontvingen een geldprijs van 10.000 euro. Alle ontwerpen zijn t/m 30 augustus 2020 te zien in museum SCHUNCK, Bongerd 18 in Heerlen.

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.