Hella Jongerius-Breathing Colour

Exposities

Hella Jongerius-Breathing Colour

Door: Petra Starink | 23-05-2018

‘Hella Jongerius-Breathing Colour’ is een tentoonstelling over de kracht en veelzijdigheid van kleur als reactie op de vlakke kleuren die vervaardigd zijn door de industrie. Van 9 juni tot en met 12 augustus 2018 te zien in het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

Kleuronderzoek Hella Jongerius

Hella Jongerius presenteert na 15 jaar kleuronderzoek een serie installaties die ons begrip van kleur en vorm verdiepen. Ze toont een verzameling speciaal ontworpen objecten die laten zien hoe de beleving van kleur en vorm wordt beïnvloed door het daglicht, dat verandert gedurende de ochtend, middag en avond.

Kleurervaring

De tentoonstelling met werk van Jongerius zelf is aangevuld met 150 kunstwerken van diverse kunstenaars uit de museumcollectie, geselecteerd door Jongerius en kunstenaar Mathieu Meijers. De gekozen werken laten een bijzondere of uitgesproken kleurervaring zien. Het zijn werken die Jongerius inspireren in haar eigen onderzoek naar kleur of waarin zij als maker eenzelfde kleurhantering of impulsiviteit herkent. Oude schilderijen, tekeningen, bodemvondsten worden getoond naast werken van Jongerius zelf, waaronder de bekende Coloured Vases. 

Fascinatie voor kleur

In 2017 won Hella Jongerius de Sikkensprijs voor haar kleuronderzoek. Via een reeks kleurstudies en objecten om kleur te ervaren, stelt Jongerius een van de meest basale aspecten van design ter discussie. Met deze tentoonstelling geeft zij het publiek een  inkijk in haar onderzoek en deelt ze, als een ware kleur-activist, haar kennis.

Tentoonstelling Hella Jongerius-Breathing Colour

Van 9 juni tot en met 12 augustus 2018
Museum Boijmans Van Beuningen
Museumpark 18-20, Rotterdam
De tentoonstelling ‘Hella Jongerius-Breathing Colour’ was eerder te zien in het Design Museum in Londen

Fotografie: Museum Boijmans Van Beuningen-Luke Hayes, Roel van Tour

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.