Hide & Seek, Maarten Baas

Exposities

Hide & Seek, Maarten Baas

Door: Petra Starink | 09-02-2017

Vanaf 18 februari toont het Groninger Museum de eerste grote overzichtstentoonstelling van Maarten Baas. Hide & Seek, Maarten Baas is een overzicht van zijn belangrijkste werk van de afgelopen 15 jaar. Maarten Baas is bekend geworden met zijn serie Smoke waarmee hij in 2002 afstudeerde. Naast de bekende Clay serie en de Grandmothers Clock is er ook nieuw werk te zien. In het werk van Maarten Baas zitten thema’s als tijd, melancholie en vergankelijkheid. De tentoonstelling is te zien tot 25 september 2017.

Smoke

Ontwerpen van Maarten Baas bevinden zich op het snijvlak van kunst en design en staan bekend als conceptueel, humoristisch, rebels en theatraal. Hij studeerde in 2002 af aan de Design Academy Eindhoven met de serie Smoke, waarbij hij meubilair verbrandde en vervolgens met een transparante epoxylaag behandelde, waardoor het weer bruikbare meubelen werden.

Clay

Clay bestaat uit handgemaakte meubelen die gemaakt zijn van synthetische klei. Het MendiniRestaurant in het Groninger Museum is ingericht met deze handgemaakte Clay-meubelen.

Schipholklok

Een ander voorbeeld van zijn werk is het baanbrekende Real Time (2009): een klok waarop elke minuut door een man in een blauwe overall opnieuw geschilderd en weer weggehaald wordt. Een gigantische klok uit deze serie is nu te zien op Schiphol in Lounge 2. Baas combineert hiermee theater, kunst, film en design.

Recent werk

Hide & Seek, Maarten Baas toont recent werk zoals Tree Trunk Chair, Carapace en Close Parity.  Ook is er een preview van zijn nieuwste werk May I have your attention please?, een samenwerking tussen Maarten Baas en Lensvelt voor de Milaan Design Week in april 2017. Een primeur is het werk Hide & Seek, dat bestaat uit 8 video’s.

Boek

Bij de tentoonstelling verschijnt het eerste grote overzichtsboek van Maarten Baas. Het boek bevat bijdragen van onder anderen Wim Pijbes, Sue-an van der Zijpp, en Mark Wilson en bevat fotografie van Anton Corbijn en Erwin Olaf.

Bezoekersinformatie
Hide & Seek, Maarten Baas
Groninger Museum, Museumeiland 1, Groningen
Te zien tot en met 24 september 2017

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.