Human Interior-Binnenkijken met Thijs Wolzak

Exposities

Human Interior-Binnenkijken met Thijs Wolzak

Door: Petra Starink | 03-10-2018

Vanaf 13 oktober is in het Design Museum in de Bosch de tentoonstelling Human Interior-Binnenkijken met Thijs Wolzak te zien. Voor de rubriek Binnenkijken in het NRC Handelsblad fotografeerde hij 6 jaar lang mensen die in een bijzonder huis wonen. Op de tentoonstelling worden 23 beelden in groot formaat lichtkasten gepresenteerd. De tentoonstelling is ontworpen door Kossmann.dejong.

De getoonde foto’s bevatten veel details die allemaal hun eigen verhaal vertellen. Door elk beeld op een groot formaat te tonen, wordt elke woonruimte een schatkamer van ontdekkingen. De bezoeker heeft door de ruimtelijke werking van de foto’s het gevoel in de deuropening van een ruimte te staan en er zo binnen kan lopen. Dit gevoel wordt versterkt door de bewoners zelf die via audiohandsets, aan het woord komen.

Human Interior-Thijs Wolzak

Het project Human Interior van fotograaf Thijs Wolzak biedt een antropologische kijk op hoe de mens in onze tijd grip probeert te krijgen op de wereld door zijn eigen woonruimte vorm te geven. Tijdens zijn bezoeken was Wolzak vaak sprakeloos: hij zag hoe ver mensen gaan in het construeren van een thuis, het inrichten van de eigen woonplek, het bouwen van hun nest. Wat voor de kijker verbazingwekkend of absurd is, is voor deze bewoners vanzelfsprekend, de enige logische keuze. In zijn foto’s, die hij altijd maakte met in zijn achterhoofd een andere eindbestemming dan de krantenpagina, brengt Wolzak zijn verwondering over op de kijker.

Boek

Bij uitgeverij Lecturis verschijnt op 13 oktober het boek Human Interior. Het wordt tweetalig uitgebracht (NL/EN), formaat 38x28cm, 120 pagina’s. Tekstbijdragen van Arnon Grunberg en Coen Simon. Prijs € 29,95 ISBN 978-94-6226-289-8

Tentoonstelling Thijs Wolzak

Human Interior-Binnenkijken met Thijs Wolzak
Te zien van 13 oktober 2018 t/m 17 februari 2019
Design Museum Den Bosch, De Mortel 4
Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur.
www.designmuseum.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.