Innovatieve afstudeerprojecten Bouwkunde TU Delft

Exposities

Innovatieve afstudeerprojecten Bouwkunde TU Delft

Door: Petra Starink | 03-05-2017

Bij de faculteit Bouwkunde van de TU Delft is tot 12 mei de tentoonstelling ‘The News of Progress’ te zien met 40 recente afstudeerprojecten van studenten van de afstudeerstudio aE/intecture.

Thijs Asselbergs is als deeltijdhoogleraar verbonden aan de leerstoel Architectural Engineering (aE/intecture). Hij geeft  vorm en inhoud aan het onderzoeks- en ontwerpprogramma aE/intecture, dat staat voor het integreren van innovaties in architectuur.

Thijs Asselbergs:’We leven in een tijd van zich telkens vernieuwende vragen. Alles verschuift. De politiek, de mens en haar gebruik van de aarde, techniek, productiemethoden enmateriaalverbruik. Wat hebben we nodig en kan het beter? Met de studenten van de afstudeerstudio aE/intecture wordt gezocht naar ruimtelijke oplossingen die passen bij de vraagstukken van deze tijd, en hoe zijn we in staat deze nieuwe vragen te voorzien van de goede vorm?

Pieter Stoutjesdijk

Op de faculteit Bouwkunde is ook een schaalmodel (1:1) te zien die alumnus Pieter Stoutjesdijk maakte in opdracht van het Stedelijk Museum voor de groepstentoonstelling ‘Dream Out Loud – Designing for Tomorrow’s Demands’. Het ontwerp is een statement waarmee hij toont hoe je middels CNC-freesmethodes in grote vrijheid innovatieve architectuur kan produceren. Pieter Stoutjesdijk studeerde vijf jaar geleden af aan TU Delft onder begeleiding van Thijs Asselbergs en Robert Nottrot.

Meer over de recente afstudeerprojecten van aE/intecture in het aE Journal no.7

Tentoonstelling ‘The News of Progress’ in de Oostserre van de faculteit Bouwkunde, Julianalaan 134 in Delft. Toegang is gratis. De tentoonstelling is te zien tot en met 12 mei 2017.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.