Joris Laarman Lab naar New York

Exposities

Joris Laarman Lab naar New York

Door: Petra Starink | 25-09-2017

In het Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum in New York is vanaf 27 september de tentoonstelling Joris Laarman Lab te zien. De tentoonstelling was vorig jaar te zien in het Groninger Museum en reist verder naar het High Museum of Art in Atlanta en het Museum of Fine Arts te Houston.

Joris Laarman begon in 2004 samen met Anita Star Joris Laarman Lab. Met een team van ontwerpers en ontwikkelaars werken zij op het raakvlak van design, kunst en wetenschap en onderzoeken daarbij voortdurend nieuwe materialen en innovatieve technologieën. Bekend zijn de 3D geprinte brug, de Heat Wave Radiator, de Bone Chair en de 3D Maker Chair die overal ter wereld geprint kan worden. Het Groninger Museum volgt Joris Laarman geruime tijd met aankopen, opdrachten en collectiepresentaties. Deze eerste grote solotentoonstelling met een overzicht van zijn werk was voor het eerst te zien in 2015 en 2016 in het Groninger Museum.

Designmusea

Het Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum in New York is een van de grootste designmusea in de Verenigde Staten met een collectie van meer dan 210.000 objecten.  De tentoonstelling is samengesteld door chief curator Mark Wilson en conservator hedendaagse kunst en design Sue-an van der Zijpp.

Fotografie: Jacqueline Knudsen, Coper Hewitt, Smithsonian Design Museum

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.