Kossmanndejong ontwerpt museum over tuinieren

Exposities

Kossmanndejong ontwerpt museum over tuinieren

Door: Petra Starink | 18-02-2020

In Somerset in Engeland opent binnenkort The Story of Gardening, een museum over tuinieren. Kossmanndejong ontwikkelde het overkoepelende concept en ontwierp de tentoonstelling tot in de kleine details. Zij waren ook verantwoordelijk voor de bouw en ontwikkeling van de inhoud. Een lange groene haag vormt de hoofdstructuur.

In elke ruimte een andere tuin

De haag in The Story of Gardening is een letterlijke vertaling van het woord ‘tuin’, dat zijn oorsprong vindt in de Indo-Germaanse taal, waar het ‘omheinde ruimte’ betekent. In de haag zijn negen ruimtes uitgespaard waarbij in elke ruimte, een ander type tuin verscholen zit. Door openingen in de haag stap je iedere keer een andere tuinwereld binnen. Elke tuin heeft een ander karakter, een andere functie en kent eigen essenties. Dat zie je niet alleen, je voelt het, je ruikt het en je hoort het.

Sleutelfiguren uit de tuingeschiedenis

In de buitenwand van de haag vind je schermen met korte animaties van sleutelfiguren uit de tuingeschiedenis. Met een VR-bril kun je rondkijken in beroemde tuinen zoals de Monet tuin in Giverny of de Tivoli tuinen bij Rome. In de ruimte naast de haag vind je interactieve opstellingen die je meenemen in de werking van fotosynthese, de rol van de seizoenen en de noodzaak van gezonde grond. Op de lange achterwand vind je een verzameling tuingereedschap door de eeuwen heen.

Het museum is gevestigd op het landgoed The Newt in Somerset. Meer informatie over het museum is hier te vinden.

Fotografie: Tara Fallaux, Kossmanndejong

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.