Lichtinstallaties Tamar Frank op #AMP3

Exposities

Lichtinstallaties Tamar Frank op #AMP3

Door: Petra Starink | 10-01-2018

Op 11 januari wordt de tentoonstelling  #AMP3: Spatial Perspectives in Kunstpodium T in Tilburg geopend, hier zijn werken te zien van lichtkunstenares Tamar Frank en de afgestudeerde jonge kunstenaars Roel Mathijssen, Marije Miedema en Clare Louise Parr.

Tentoonstelling Apprentice Master

De tentoonstelling is georganiseerd in het kader van het Apprentice Master waarmee Kunstpodium T haar tiende seizoen ingaat. Het project ondersteunt en motiveert net afgestudeerde kunstenaars bij de start van hun carrière. Ze worden tijdens een project gekoppeld aan gerenommeerde kunstenaars.

Lichtkunstenares Tamar Frank

Tamar Frank (1974) heeft haar sporen verdiend in de kunstwereld met divers lichtinstallaties in de openbare ruimte. Haar werk Caelesti Lumine werd geïnstalleerd bij het heropende ministerie in Den Haag. Ze werkt met licht, ruimte en het proces van visuele perceptie, wat ze inzet om op bestaande plekken en omgevingen te reageren die kijken naar elementen die specifiek zijn aan die locatie.

Roel Mathijssen (1990) afgestudeerd aan de AKV St. Joost te Breda. Hij maakt installaties die de relatie tussen licht, kleur en ruimte verkennen in zowel de tweede als de derde dimensie.

Marije Miedema (1995) studeerde aan de Kunstacademie Minerva in Groningen. Ze speelt met het onbepaalde gebied tussen kunst en technologie. Ze gebruikt het ‘Internet’ en haar eigen digitale archieven als bron met een reeks technologische apparaten als haar canvas.

Clare Louise Parr (1995) afgestudeerd aan de Nottingham Trent University of Arts and Design. Haar werk komt voort uit een nieuwsgierigheid naar de eindeloze potentie van gewone objecten en hun functies. Door hun vorm te observeren, ontrafelt zij hun elementen in representatieve componenten van geluid, beweging en functie.

Bezoekersinformatie

De tentoonstelling  is te zien vanaf 11 januari tot en met 28 januari 2018 bij Kunstpodium T , Noordstraat 105. De opening zal worden gehouden op donderdag 11 januari van 20.00 tot 23.00. Vooraf aan de opening zal master Tamar Frank in gesprek gaan met moderator Carolien Smit, oprichter van We Like Art. Dit gesprek wordt gehouden van 17.00 tot 18.00 uur in Museum de Pont.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.