Like Leather, duurzame alternatieven voor leer

Exposities

Like Leather, duurzame alternatieven voor leer

Door: Petra Starink | 17-07-2018

Slippers van palmbladeren, een notitieboekje met een kaft gemaakt van koffiedik, en accessoires gemaakt van darmen en blazen van dieren, deze ontwerpen zijn allemaal te zien op de tentoonstelling Like Leather bij Yksi Expo in Eindhoven.

Alternatieven voor leer

Ontwerpers bedenken duurzame alternatieven voor leer of ontwikkelen manieren om leer een langere levensduur te geven of te recyclen. De tentoonstelling Like Leather laat een aantal producten, concepten en productiemethoden  zien van ontwerpers die zoeken naar alternatieven voor leer. Vanuit de wens om een bijdrage te leveren aan een circulaire economie en een duurzame wereld.

Huid van vissen

Sommige van hen beginnen bij een totaal andere bron – de huid van vissen bijvoorbeeld, of de darmen en blazen van dieren. Materialen die doorgaans bij het afval terecht komen. Ook zijn er ontwerpers die plantaardige vezels gebruiken zoals de bladeren van een palmboom. Van koffiedik kun je zelfs een kaft maken voor een notitieboekje. Weer andere ontwerpers proberen de levensduur van leer te verlengen of lederwaren te recyclen.

Deelnemende ontwerpers

Atelier La Gadoue – Tchouc, Studio Gutedort – Hidden Beauty/Inner Skins, Henri Canivez – Leather trays, Jolijn Pasmans – Hide, Julia Thomann – Breccia, Julica Morlok – Transforming leather, Julie van den Boorn – Compoleather, Mies Loogman – Wild Leather, Studio Nienke Hoogvliet – Re-Sea-Me, reWrap – Tree Bag, Tjeerd Veenhoven – Palm Leather, NYVIDD – Fish Leather, Notebook – Coffee Based, Bacteria Girls TU/e – Growing Patterns, Shahar Livne – The Meat Factory.

Tentoonstelling Like Leather

De tentoonstelling Like Leather is te zien tot en met 29 september 2018.
Adres: Torenallee 22-04 Eindhoven
Dinsdag t/m zaterdag van 10.30 – 17.30 uur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.