Modernising Modernism

Modernising Modernism

Exposities
Door: Petra Starink | 29-03-2016

Expositie ModernisingModernismVrijdag 1 april wordt de expositie Modernising Modernism in het Van Eesterenmuseum in Amsterdam geopend. Negen studenten van de Gerrit Rietveld Academie tonen hun ideeën voor nieuwe voorzieningen in de publieke ruimte van de Westelijke Tuinsteden.

Het afgelopen half jaar deden Bachelorstudenten van de afdeling Inter-Architecture onderzoek naar de tuinsteden om te kijken hoe ze zijn ontstaan. De groep ging op excursie naar Dessau om zich te laten inspireren door het Bauhaus.

 

Transformaties van de publieke ruimte

Op eigentijdse wijze laten de ontwerpen zien welke mogelijkheden er zijn de publieke ruimte van Nieuw-West te verrijken. Plannen variëren van een uitkijktoren in het Rembrandtpark, die letterlijk een nieuwe blik biedt op Nieuw-West, tot een groots centrum voor de islamitische gemeenschap en een parcours voor ‘freerunning’, een enerverende urbane sport met muren, banken en lantaarnpalen als uitdagende obstakels.

Oplossingen voor bestaande kwesties

De projecten zijn voor een deel stedenbouwkundig en architectonisch van aard en het andere deel bestaat uit nieuwe voorzieningen. De plannen vormen een boeiende verzameling ideeën en ontwerpen die de kwaliteiten van Nieuw-West benutten, en oplossingen bieden voor bestaande kwesties.

Bezoekersinformatie

Van Eesterenmuseum, Burgemeester de Vlugtlaan 125, Amsterdam
Expositie is te zien vanaf 1 april t/m 26 juni 2016
Openingstijden: Vrijdag & zaterdag 13:00 – 17:00 uur.
www.vaneesterenmuseum.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.