Ontheemde stadslandschappen Mirjam Hagoort

Ontheemde stadslandschappen Mirjam Hagoort

Exposities
Door: Petra Starink | 19-02-2018

In het Borneo Architectuur Centrum in Amsterdam is van 10 maart tot en met 20 april de tentoonstelling ‘droombeelden van een verweeste stad’ te zien van Mirjam Hagoort. Inspiratie voor haar werk haalt zij uit de stad en haar gebouwen.

Ontheemde stadslandschappen

Foto’s van de stad zijn de basis van het werk van Mirjam Hagoort. ‘Een foto is voor mij nooit het eindresultaat, maar altijd de opzet om tot een schilderij te komen. Zij fotografeert bij voorkeur ontheemde stadlandschappen, die als uitgangspunt dienen voor haar schilderijen, tekeningen en collages in gemengde technieken.  Verweesde gebouwen, verlopen industrieterreinen of lege pleinen intrigeren haar het meest. Het is mij te doen om de verhouding tussen licht en donker, de contrastwerking tussen details en het droombeeld dat ze opwekken.

Interieurontwerpen

Mirjam Hagoort (1961) volgde de opleiding Textiel monumentaal aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. In 1985-1986 plakte ze daar nog een jaar schilderen & tekenen aan vast op de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Zij combineert haar vrije werk met opdrachten, voornamelijk voor interieurontwerpen. Al dan niet in samenwerking met architecten ontwerpt zij screens en raambekleding, interieurpanelen, wand- en glasdecoraties en grafisch behang.

Tentoonstelling

De tentoonstelling in het Borneo Architectuur Centrum toont 25 werken en is te bezichtigen van 10 maart tot en met 20 april 2018.
Openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur.
Adres: R.J.H. Fortuynplein 4, Amsterdam (Borneo-eiland).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.