Ontwerpwedstrijd Droomhuis te zien in Van Eesteren Museum

Exposities

Ontwerpwedstrijd Droomhuis te zien in Van Eesteren Museum

Door: Petra Starink | 13-07-2020

In het Van Eesteren Museum in Amsterdam zijn tot 16 augustus de 52 ontwerpen te zien gemaakt door basisschoolleerlingen voor de ontwerpwedstrijd Droomhuis.

Ontwerpwedstrijd Droomhuis

De ontwerpwedstrijd Droomhuis werd door het Van Eesteren Museum georganiseerd van begin mei tot 21 juni 2020. Het museum wilde graag weten wat kinderen van hun eigen huis vinden. Zeker omdat ze als gevolg van de coronamaatregelen veel thuis waren. Hebben ze daar een eigen plekje, dromen ze van een mooier, groter of slimmer ingedeeld huis?

Eigen zwembad is favoriet

De kwaliteit van de inzendingen was hoog en de ontwerpen waren op veel verschillenden manieren uitgewerkt en gevisualiseerd. Een huis met eigen zwembad was favoriet. Uiteindelijk zijn Rosa, Birk, Anouk en Tamar, Joshua en Nayeli met hun inzending uitgeroepen tot de winnaars. Er zijn twee eervolle vermeldingen voor Dien en Duygu. De jury bestond uit Marjolein Moorman, Robert Kohsiek en Rien Korteknie (Korteknie Stuhlmacher Architecten). Lees hier het volledige juryrapport.

LEGO bouwdozen

De winnaars wonnen bouwdozen van LEGO en deelname – met vrienden of familie – aan een LEGO-workshop in het museum. Daarnaast ontvangen alle inzenders als beloning voor hun inzending gratis entreetickets voor het museum.

Tentoonstelling Droomhuis

De tentoonstelling is elke donderdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00 uur te bezoeken in het Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, Amsterdam. Vooraf moeten tickets voor het paviljoen worden gereserveerd via de website.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.