Ontwerpwedstrijd kavel 6 Oostenburg

Ontwerpwedstrijd kavel 6 Oostenburg

Exposities
Door: Petra Starink | 05-03-2019

Next Architects, HOH Architecten en Urban Echoes zijn de winnaars van de ontwerpwedstrijd voor invulling van kavel 6 op Amsterdam- Oostenburg. Woningcorporatie Stadgenoot heeft jonge talentvolle en ervaren architectenbureaus gevraagd een schetsontwerp te maken voor de invulling van deze kavel.

Woningbouw kavel 6

Op kavel 6 wil de woningcorporatie 150 huurwoningen voor jongeren, 30 voor senioren en een bedrijfsruimte bouwen. Daarbij namen de architecten de kernwaarden voor Oostenburg (eiland, stoer, levendig en contrastrijk) als uitgangspunt. Het resultaat zijn zeven schetsontwerpen die uitblinken in robuustheid, innovatie en soms ondeugend zijn.

Drie ervaren bureaus
CULD / (jvantspijker & partners)
Attika Architekten
NEXT Architects (winnend ontwerp)

Vier jonge talentvolle bureaus
MeesVisser
HOH Archi
tecten (winnend ontwerp)
Urban Echoes (winnend ontwerp)
Loer Architecten

Winnaars ontwerpwedstrijd

Next Architects gaat nu aan de slag met het ontwerp van de woontoren met jongerenstudio’s en HOH Architecten en Urban Echoes gaan de kleinere woongebouwen met jongerenstudio’s, seniorenhuisvesting en bedrijfsruimte ontwerpen. De schetsontwerpen van alle zeven architectenbureaus zijn van tot en met 7 april 2019 te zien in een mini-expo in Arcam.

Oostenburg

Oostenburg is een van de oostelijke eilanden in het centrum van Amsterdam. Veel mensen kennen het als het voormalige Stork-terrein.
De komende jaren wordt Oostenburg ontwikkeld tot een nieuwe stoere stadswijk met ongeveer 1500 woningen.De historische kern van Oostenburg blijft bewaard, in de vorm van de 19e-eeuwse Van Gendthallen, de monumentale Werkspoorhal, de oude kademuren en de iconische blauwe kraanbokken van Werkspoor.

Tentoonstelling

Ontwerpwedstrijd kavel 6 Oostenburg
Tot en met 7 april 2019
Arcam, Prins Hendrikkade 600, Amsterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.