Papier Biënnale Rijswijk 2018 in teken van natuur

Exposities

Papier Biënnale Rijswijk 2018 in teken van natuur

Door: Petra Starink | 05-06-2018

De Papier Biënnale Rijswijk 2018 is een internationale tentoonstelling op het gebied van hedendaagse beeldende kunst van papier. De achttien internationale deelnemers aan deze editie hebben naast het gebruik van papier de natuur als inspiratiebron. De Papier Biënnale 2018 is te zien van 12 juni tot en met 7 oktober in Museum Rijswijk.

Natuur als inspiratiebron

Pure plantvezels worden gekookt, geplet en gedroogd, soms vermengd met andere natuurlijke ingrediënten. Papierpulp wordt in eigenzinnige vormen gekneed en gegoten en na droging gesneden, gedraaid en gevouwen. Natuur is een geduchte inspiratiebron.

Deelnemers aan de Papier Biënnale

Acht deelnemers komen uit Nederland, de andere komen vanuit Europa, Japan en de Verenigde Staten om hun papierkunst te laten zien:
Claire Le Breton (Frankrijk), Viviane Colautti Ivanova (Frankrijk), Jocelyn Châteauvert (Verenigde Staten), Ai Hashimoto (Japan), Sytske de Jong (Nederland), Ute Krautkremer (Duitsland), Linda Leeuwestein (Nederland), Sonata Lepaitė (Litouwen), Aja von Loeper (Duitsland), Zaida Oenema (Nederland), Dominique Rousseau (Frankrijk), Andy Singleton (Engeland), Nadja Schöllhammer (Duitsland), Annita Smit (Nederland), Anna J. van Stuijvenberg (Nederland), Magdalena Soboń (Polen), Angelique van der Valk (Nederland), Mathilde van Wijnen (Nederland).

Papiermarkt

Op zondag 9 september vindt traditioneel de papiermarkt plaats op het voorplein van het museum (11:00-17:00 uur) en in de Oude Kerk er tegenover(12:30-17:00 uur).

Papier Biënnale Rijswijk 2018
Van 12 juni t/m 7 oktober 2018
Museum Rijswijk, Herenstraat 67, Rijswijk

Op de Papier Biënnale Rijswijk verschijnt een catalogus in het Nederlands/Engels van kunsthistoricus Frank van der Ploeg.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.