Poëtische eenvoud van Max Lipsey

Exposities

Poëtische eenvoud van Max Lipsey

Door: Petra Starink | 06-07-2016

De Amerikaanse ontwerper Max Lipsey houdt van ruwe materialen en elementaire productietechnieken. Hij ziet graag meer spontaniteit en levendigheid in industriële serieproducten. Sinds 2008 is hij afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Van 9 juli tot 14 oktober 2016 presenteert hij zijn werk bij de ingang van Yksi Expo en Winkel in Eindhoven.

In de reeks ‘Made in Eindhoven’ wordt in een roulerende expositie werk getoond van jonge ontwerpers uit deze stad. Max Lipsey, geboren in Californië en opgegroeid in Colorado, behaalde een bachelors diploma in design aan de Universiteit van New York. Hij vervolgde deze nogal theoretische opleiding met een master aan de Design Academy Eindhoven.

Inspiratie door Maarten Baas

Het was vooral het werk van ontwerpers als Maarten Baas dat hem naar Nederland bracht. ‘Ik was gegrepen door het gegeven dat een object met een wat droge humor kon worden gemaakt, maar tegelijkertijd erg poëtisch en expressief kon zijn.’ In Eindhoven leerde hij om op een meer intuïtieve manier te werken met materialen om zo tot meer authentieke en verrassende producten te komen. Na zijn afstuderen bekwaamde hij zich in het lassen en werkte hij enige tijd bij Maarten Baas en andere ontwerpers.

De tentoonstelling is van 9 juli tot 14 oktober 2016 te zien.
Adres: Torenallee 22-04, Eindhoven
www.yksi.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.