Publieke Werken en de Amsterdamse School

Exposities

Publieke Werken en de Amsterdamse School

Door: Petra Starink | 24-01-2018

In Museum het Schip in Amsterdam is vanaf 16 februari tot en met 1 september een tentoonstelling over de Dienst der Publieke Werken van de gemeente Amsterdam te zien.

Publieke Werken en Amsterdamse School

Publieke Werken en de Amsterdamse School zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De gemeentelijke Dienst der Publieke Werken besloot vanaf 1910 een aantal architecten en kunstenaars in te schakelen die later grote namen zouden worden binnen de Amsterdamse School, zoals Joan van der Meij, Michel de Klerk, Piet Kramer en Hildo Krop. De architecten maakten ontwerpen voor overheidsgebouwen, scholen en bruggen, ook aan het straatmeubilair werd vel zorg besteed. Deze bouw- en kunstwerken zijn nog steeds overal in Amsterdam te bewonderen.

Kunst en architectuur

Op de tentoonstelling zijn foto’s en kunst van deze architectuur te zien. Van de belangrijkste architecten zullen originele kunstwerken en tekeningen te zien zijn.

Presentatie boek

Tijdens de opening op 16 februari om 16.00 uur zal het boek van Pim van Schaik verschijnen: “Publieke Werken. Hoeksteen van de Amsterdamse School 1915-1935”.

Platform Wendingen

Platform Wendingen heeft naar aanleiding van de tentoonstelling een fotowedstrijd georganiseerd. De winnaars zullen die middag bekend worden gemaakt, en de winnende foto’s zijn op de tentoonstelling te zien.

Publieke Werken en de Amsterdamse School
15 februari t/m 1 september 2018
Museum het Schip
Oostzaanstraat 45, Amsterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.