Rethinking Plastic House op DDW

Exposities

Rethinking Plastic House op DDW

Door: Petra Starink | 13-10-2021

De Embassy of Rethinking Plastic presenteert tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven, het Rethinking Plastic House bij Yksi Expo. In deze volledig ingerichte studio van 50 m2 vind je (bouw)materialen en interieurproducten gemaakt van hergebruikt en gerecycled plastic, van bioplastics of van alternatieven voor plastics.

Upcycling

De urgentie van plastic als milieuprobleem is duidelijk, maar een wereld zonder plastic is nog nauwelijks voor te stellen. Plastic moet opnieuw worden uitgevonden en duurzaam geproduceerd op een manier dat het ook weer gemakkelijk kan worden hergebruikt. We moeten dus anders gaan denken over plastic als materiaal en er anders mee omgaan. Bedrijven, kennisinstellingen en ontwerpers dragen hier nu al aan bij. Zij gebruiken bijvoorbeeld bioplastics of andere alternatieven van hernieuwbare materialen, of produceren en ontwerpen zodanig dat plastic producten langer meegaan, beter te scheiden en dus beter te recyclen zijn.

Inspiratie

Met het Rethinking Plastic House wil Yksi Expo ontwerpers, bedrijven en onderzoekers inspireren om meer circulair te produceren en meer gebruik te maken van gerecycled plastic. Van stofzuiger tot plantenpotten, van gordijnen en vloerbedekking tot matras, en van meubels tot verpakkingen.

Rethinking Plastic Academy

Onder leiding van curator Leonne Cuppen, richt de Embassy of Rethinking Plastic bij Yksi Expo zich al een jaar volledig op dit thema. De hoofdexpositie wordt voortdurend vernieuwd en daarnaast zijn er wisselende nevenexposities. Binnen de Rethinking Plastic Academy zijn studenten van diverse ontwerpopleidingen en jonge, pas afgestudeerde ontwerpers aan de slag met het thema plastic.

Dit project komt tot stand in nauwe samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen van Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen, hét centrum voor de ontwikkeling van hoogwaardige materialen en processen voor een duurzame en circulaire toekomst.

Het Rethinking Plastic House is te zien van 16 t/m 24 oktober bij Yksi Expo, Strijp-S, Torenallee 20-04, Eindhoven

Beeld: Yksi Expo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.