Rijke eenvoud-Interieurs en objecten uit de wederopbouw

Exposities

Rijke eenvoud-Interieurs en objecten uit de wederopbouw

Door: Petra Starink | 03-12-2018

Liefhebbers van design uit de jaren 50 en 60 kunnen hun hart ophalen op de expositie Rijke eenvoud-Interieurs & objecten uit de wederopbouw. Op de expositie in het Van Eesteren Museum in Amsterdam zijn vanaf 1 december gerestaureerde meubelensembles van bekende Nederlandse ontwerpers, objecten van verzamelaars en werk van hedendaagse ontwerpers te zien.

Wederopbouw

Met de expositie schenkt het Van Eesteren Museum aandacht aan de thema’s interieur, wederopbouw en Goed Wonen uit de wederopbouwperiode, en verbindt deze aan actuele onderwerpen als duurzaamheid en hergebruik.
De meubelensembles die te zien zijn, tonen een dwarsdoorsnede van ontwerpen voor wonen, werken en ontspannen uit de periode 1945-1965. Ze geven een tijdsbeeld en een visie op het ontwerpvak en het leven zelf in een opkomende welvaartsstaat.

Perskamer van Gerrit Rietveld

Er zijn werken te zien uit de collectie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), zoals de perskamer die Gerrit Rietveld in 1958 ontwierp voor het destijds nieuwe hoofdkantoor van UNESCO in Parijs. Maar ook een ladekast voor lingerie van Hein Salomonson uit 1954, een fauteuil van Dirk van Sliedregt uit de jaren 60 en een woninginterieur van een Amsterdamse dokterspraktijk van Coen de Vries uit 1954.

Bezoek museumwoning

Na de tentoonstelling nieuwsgierig geworden hoe men woonde in de jaren 50 en 60? Bezoek dan de museumwoning aan de  Freek Okxstraat. Herkenbaar is de Bruynzeelkeuken, bakelieten telefoons en de kolenkachel. Iedere donderdag tot en met zondag om 14.30 zijn er rondleidingen door de museumwoning. Reserveren kan via de website van het museum.

De tentoonstelling Rijke eenvoud- Interieurs & objecten uit de wederopbouw is te zien van 1 december 2018 t/m 5 mei 2019.
Donderdag t/m zondag, 12.00 – 17.00 uur
Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, Amsterdam

Beeld: Van Eesteren Museum

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.