Rive Roshan-Verschuivende perspectieven

Exposities

Rive Roshan-Verschuivende perspectieven

Door: Petra Starink | 06-07-2021

Ruben de la Rive Box en Golnar Roshan vormen samen ontwerpstudio Rive Roshan. Het duo initieert projecten, exposities en ideeën vanuit een intrinsieke behoefte om anderen te raken, te inspireren en te bewegen tot nieuwe inzichten. Speciaal voor Museum JAN in Amstelveen creëren zij 3 ruimtelijke ervaringen waarin glas een hoofdrol speelt.

Perspectief op de wereld verschuiven

Verdeeld over de verschillende tentoonstellingsruimtes van Museum JAN creëert het duo drie meeslepende ervaringen die onze perceptie van ruimte, licht en tijd op de proef stellen. Natuurlijke effecten zoals rimpelingen in het water, windvormige patronen in het zand en magische lichtreflecties worden op de voet gevolgd door het experimentele en uiterst geraffineerde gebruik van alledaagse materialen. Zo ontstaan visuele en ruimtelijke meditaties die ons perspectief op de wereld doen verschuiven.

Glaskunst

Het werk van de in Amsterdam gevestigde Studio Rive Roshan vormt een eigentijdse verbinding tussen de unieke vaste collectie internationale glaskunst van Jan van de Togt, de founding father van Museum JAN.

Studio Rive Roshan

Studio Rive Roshan is in 2013 in Londen opgericht door de Nederlandse designer Ruben de la Rive Box (Naarden, 1981) en de Iraans-Australische ontwerpster Golnar Roshan (Sydney, 1986). De studio initieert projecten, exposities en ideeën vanuit een intrinsieke behoefte om anderen te raken, te inspireren en te bewegen tot nieuwe inzichten. De la Rive Box en Roshan hebben eerder voor verschillende internationale ontwerpstudio’s gewerkt waaronder die van Tom Dixon, Marcel Wanders en Tord Boontje. Sinds 2017 woont en werkt het duo in Amsterdam. De werken van Rive Roshan zijn over de hele wereld te zien, zoals in het Musée des Arts Decoratifs in Parijs en de National Gallery of Victoria in Melbourne.

Lees ook het artikel Kleurexperimenten van ontwerpstudio Rive Roshan geschreven door Viveka van de Vliet

Rive Roshan- Verschuivende perspectieven
Te zien tot en met 28 augustus 2021
Museum JAN
Dorpsstraat 50, Amstelveen

Fotografie: Thomas Fasting

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.