Sculpturen Daniel Libeskind in tuinen Paleis Het Loo

Exposities

Sculpturen Daniel Libeskind in tuinen Paleis Het Loo

Door: Petra Starink | 21-03-2019

In de tuin van Paleis Het Loo worden vanaf 2 april 2019 vier sculpturen naar ontwerp van de Pools-Amerikaanse architect Daniel Libeskind getoond. De kunstwerken ‘The Garden of Earthly Worries’ heeft hij speciaal voor Het Loo ontworpen.

Sculpturen The Gaden of Earthly Worries 

In ‘The Garden of Earthly Worries’ presenteert Libeskind vier abstracte beelden die de elementen ozon, distikstofmonoxide (lachgas), methaan en koolstofdioxide symboliseren. Volgens de kunstenaar zijn deze gassen schadelijke bijproducten van menselijk handelen. Ze dragen bij aan de onbalans in de natuur, leidend tot onomkeerbare klimaatveranderingen met desastreuze gevolgen voor mens en natuur.

Studio Libeskind

Studio Libeskind in New York geniet internationale faam. Het architectenbureau ontwierp musea en andere culturele en openbare gebouwen wereldwijd. Zoals het Joods Museum in Berlijn en het masterplan voor de herbouw van het World Trade Center in New York. Daniel Libeskind is ook ontwerper van het nog te realiseren Holocaust Namenmonument in Amsterdam.

Paleis Het Loo

Het hoofdgebouw van Paleis Het Loo is tot medio 2021 gesloten wegens vernieuwing en verbouwing. Van 2 april tot en met 29 september 2019 is Paleis Het Loo buiten wel open. In de tuin, stallen en op het voorterrein worden allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd. De presentatie The Garden of Earthly Worries” is te zien tot half 2021.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.