Stations KCAP

Exposities

Stations KCAP

Door: Petra Starink | 12-06-2017

De komst van hogesnelheidstreinen en nieuwe technologieën  zijn voor architectenbureau KCAP Architects&Planners de aanleiding om na te denken over nieuwe visies voor treinstations en hun omgeving. Op de expositie ‘Train and the City’ wordt de bezoeker meegenomen langs een selectie van de projecten uit het werk van het architectenbureau. De tentoonstelling is  tot en met 15 juli te zien in het OMI en is onderdeel van de Rotterdam Architectuurmaand 2017.

Rotterdam Architectuurmaand

Op de reizende tentoonstelling Train and the City worden  stations gerelateerde projecten uit het werk van KCAP Architects&Planners getoond. Stations in bijvoorbeeld Brussel, Zürich, Amsterdam en Rotterdam. Door de locatie van OMI (Office for Metropolitan Information) in het hart van Rotterdams stationsomgeving wordt de stad in een Europese perspectief geplaatst.

Complexiteit van het ontwerpen

De tentoonstelling toont een rijkdom aan projecten die inzicht biedt in de complexiteit van het ontwerpen van steden en de rol die stations daarin spelen. De catalogus van stationsgerelateerde projecten van KCAP wordt gecombineerd met een presentatie van zeven thema’s zoals de polycentrische stad en infrastructuur als publieke ruimte. Deze thema’s zijn relevant voor de benadering van stedenbouw en voor de diversiteit aan culturele en politieke aspecten van het werk van KCAP. Een vergelijkende studie door studenten van de Universiteit van Liechtenstein over de relatie tussen treininfrastructuur en stedelijke groei verrijkt de tentoonstelling met een extra historisch perspectief.

Train and the City
OMI, Schiekade 205 Rotterdam
Tot en met 15 juli 2017
ma t/m za van 10-19 uur – zo 11-17 uur
www.omirotterdam.nl

Beeld: KCAP Architects & Planners, Ossip van Duivenbode

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.