Stations KCAP op tentoonstelling

Exposities

Stations KCAP op tentoonstelling

Door: Petra Starink | 19-12-2016

Tot en met 11 februari 2017 presenteert KCAP Architects&Planners stationsgerelateerde projecten op de tentoonstelling «Train and the City» in het Architekturforum Zürich.

Ontdekkingsreis langs stations

Op de tentoonstelling wordt je meegenomen op een ontdekkingsreis langs een selectie van projecten uit het oeuvre van KCAP. Projecten gericht op de verschillende aspecten van stationsgebieden als een drijvende kracht voor de ontwikkeling van de Europese stad. Het uitgangspunt voor deze benadering vormt een artikel van Kees Christiaanse «Europa per spoor»  (2013), waarin hij de historische en stedenbouwkundige context van stations op een treinreis van Zürich naar Amsterdam beschrijft.

Naast de noodzaak om steden rondom verkeersknooppunten te verdichten met stedelijke voorzieningen op loopafstand, houdt KCAP in haar werk rekening met de impact van nieuwe stations in de stad, met de manier waarop steden en stations zich onderling ontwikkelen en welke nieuwe kansen de krimpende spoorweginfrastructuur biedt voor stedelijke ontwikkelingen.

Voorbeeldprojecten

De tentoonstelling toont een catalogus van stationsgerelateerde projecten van KCAP gecombineerd met een presentatie van zeven thema’s en hun voorbeeldprojecten.

De tentoonstelling «Train and the City» is te zien tot en met 11 februari 2017 in het Architekturforum Zürich, Brauerstrasse 16, 8004 Zurich, Zwitserland.

Beeld: KCAP Architects&Planners

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.