Tentoonstelling Change the System

Exposities

Tentoonstelling Change the System

Door: Petra Starink | 10-10-2017

De tentoonstelling Change the System toont design van ontwerpers die de ambitie hebben om de wereld te verbeteren. Met het werk van meer dan 50 ontwerpers, waaronder Atelier NL, Olivier van Herpt, en Dirk Vander Kooij geeft de tentoonstelling een beeld van de veranderkracht van hedendaagse vormgeving. Bijzonder is dat de ontwerpers ter plekke nieuw werk maken of experimenteren. Change the System is te zien vanaf 14 oktober 2017 tot en met 14 januari 2018 in het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

Baanbrekend design

De tentoonstelling gaat uit van 3 belangrijke onderwerpen die de leefbare samenleving onder druk zetten: schaarste, conflict en meerstemmigheid. Zo’n vijftig nationale en internationale ontwerpers en kunstenaars als Eric Klarenbeek, Iris van Herpen, Jólan van der Wiel, Olivier van Herpt, Sabine Marcelis, Dirk Vander Kooij, Jeroen Wand en Christien Meindertsma verbinden zich aan deze drie actuele thema’s.

‘Change the System’ is een manifest voor een betere wereld. Met de tentoonstelling erkent Museum Boijmans Van Beuningen de veranderkracht van creativiteit. Het museum wil het publiek inspireren om door de ogen van creatieve denkers te kijken naar maatschappelijke thema’s.

Ontwerpers in de tentoonstelling

Change the System’ toont niet alleen hoogtepunten uit het hedendaags design. In de tentoonstelling zullen verschillende ontwerpers nieuw werk gaan ontwikkelen of experimenten uitvoeren, waarbij ze het publiek actief betrekken.

Change the System Challenge

Met de Change the System Challenge worden bezoekers uitgenodigd om geïnspireerd door de projecten in de tentoonstelling, zelf met oplossingen voor mondiale problemen te komen. Iedereen kan meedoen.

Boek Changemakers

Bij de tentoonstelling verschijnt de publicatie Changemakers. Voor het eerst is het werk van ruim vijftig denkers en bedenkers die een nieuw engagement in hun werk centraal zetten bijeengebracht. De publicatie kost € 14,95 en is in het Nederlands en Engels verkrijgbaar in o.a. de museumwinkel.

Designtentoonstelling Change the System
Van 14 oktober 2017 tot en met 14 januari 2018
Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20, Rotterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.