Tentoonstelling over werk van Gortemaker Algra Feenstra Architects

Exposities

Tentoonstelling over werk van Gortemaker Algra Feenstra Architects

Door: Petra Starink | 11-09-2019

In TAQA Theater De Vest in Alkmaar is een overzicht te zien van het werk van Gortemaker Algra Feenstra architects, zij ontwerpen o.a. het nieuwe ziekenhuis voor Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. De tentoonstelling wordt georganiseerd door Architectuur Informatiecentrum Alkmaar. Op de opening van de tentoonstelling op 19 september geven architecten Maurits Algra en Femke Feenstra een lezing.

De tentoonstelling visualiseert de visie van Gortemaker Algra Feenstra architects op het ontwerpen van de leefomgeving van de mens. Beleving staat hierbij centraal. Het activeren, bewegen, welbevinden en uitdagen van de gebruikers in deze leefomgeving vormen hierbij het uitgangspunt.

Complexe gebouwen

Aan de hand van deze thema’s en een weergave van de projecten waaronder een aantal gezondheidszorggebouwen zoals Noordwest Ziekenhuis, UZ Leuven te België en Sint Antonius in Utrecht, en de Verkeersleidingspost voor Prorail in Utrecht wordt het belang en effect getoond van de menselijke schaal binnen complexe gebouwen.

Niet voor maar mét opdrachtgevers

Gortemaker Algra Feenstra architects spant de brug tussen vernieuwing en traditie, tussen jarenlange kennis en jonge ideeën, zij ontwerpen voor ieder complex probleem een gepaste, innovatieve en toegespitste oplossing. Het bureau specialiseert zich in het uitvoeren van onderzoek, zowel in opdracht als zelf geïnitieerd. Dit stelt het bureau in staat om zichzelf te vernieuwen en experimentele methodes toe te passen. Het bureau werkt niet voor maar mét opdrachtgevers en doet zo waar zij het beste in zijn: ontwerpen voor de leefomgeving van de mens.

Tentoonstelling Gortemaker Algra Feenstra architects

De tentoonstelling is te zien van 20 september t/m 6 oktober 2019 in TAQA Theater De Vest, Canadaplein 2, Alkmaar.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 12.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.

Beeld: Nieuw ziekenhuis Noordwest ziekenhuisgroep Alkmaar. G.A.F

Foto Verkeersleidingspost Utrecht: Christian Richters

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.