Tentoonstelling (T)huis voor ontheemden

Tentoonstelling (T)huis voor ontheemden

Exposities
Door: Petra Starink | 30-01-2017

ComfortCity - De Tussenruimte, Winnaar categorie Transformatie 'A Home Away From Home'Het Podium voor Architectuur organiseert in het Cultuurgebouw in Hoofddorp van 2 t/m 26 februari 2017 de tentoonstelling ‘(T)huis voor Ontheemden’ over de ontwerpkwesties bij het huisvesten van statushouders. De tentoonstelling wordt geopend door Marcel van Heck van Atelier Rijksbouwmeester.

De komst van grote aantallen vluchtelingen lijkt meer dan ooit een morele en organisatorische uitdaging voor onze samenleving. Wie vangt ze op? En waar? Wat voor woningen zijn geschikt? En hoe kun je als ontwerper bijdragen aan integratie en begrip?

A Home Away From Home

Een route door de passage van het Cultuurgebouw brengt de bezoekers langs ontwerpen, kansen, zienswijzen en opvattingen. Onderdeel is de reizende tentoonstelling ‘A Home Away From Home’, een initiatief van Atelier Rijksbouwmeester en COA waarmee opgeroepen wordt om nieuwe huisvestingsoplossingen voor asielzoekers en andere woningzoekenden te ontwerpen. De tentoonstelling toont de zes winnende ontwerpen van de ruim 360 inzendingen. Ook laat Woningcorporatie Ymere zien welke oplossing zij bedachten voor de huisvesting van statushouders.

Bezoekersinformatie

(T)Huis voor Ontheemden is een informatieve tentoonstelling over een gecompliceerd, sociaal-maatschappelijk onderwerp dat voortdurend vraagt om een dialoog. Als bezoeker kun je door de tentoonstelling heen ‘zappen’, ideeën met elkaar verbinden, vragen stellen en antwoorden vinden.

Te zien tot en met 26 februari 2017 in de passage van Het Cultuurgebouw, Raadhuisplein 9 in Hoofddorp. De tentoonstelling is gratis toegankelijk. In het kader van deze tentoonstelling worden twee lezingen gegeven op 2 en 9 februari 2017. Meer informatie op www.podiumarchitectuur.nl

Beeld: ComfortCity – De Tussenruimte, Winnaar categorie Transformatie ‘A Home Away From Home’

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.