Tentoonstellingen over architectuur deze zomer

Exposities

Tentoonstellingen over architectuur deze zomer

Door: Petra Starink | 22-07-2019

Bijna vakantie en nog geen exacte plannen? Blijf lekker dicht bij huis en breng een bezoek aan een museum. Genoeg tentoonstellingen over architectuur en vormgeving te zien in ons eigen land. Bekijk hier een aantal tips.

Glas in Zicht-Glas in Architectuur

In het Nationaal Glasmuseum in Leerdam is de tentoonstelling Glas in Zicht – Glas in de Architectuur te zien. De tentoonstelling belicht het alledaags decoratief glas in kozijnen, deuren en ramen in Nederland. Op de tentoonstelling passeren diverse decoratietechnieken vanaf 1850 zoals gebrandschilderd glas in lood, geëtst glas, gebogen glas, zeefdrukken en glas in beton. Ook het zogenaamde ‘bouwglas’ met unieke exemplaren van glazen bouwstenen en dakpannen is te zien.
De tentoonstelling is te zien t/m 3 november in het Nationaal Glasmuseum, Lingedijk 28-30 Leerdam.

Een huis voor de geest Dom van der Laan en Jan de Jong

Op de Buitenplaats Doornburgh in Maarssen is de tentoonstelling Een Huis voor de Geest te zien, over 2 toonaangevende architecten van de Bossche School: Dom Hans van der Laan en Jan de Jong. De tentoonstelling is tot stand gebracht in samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut en Het Nieuwe Instituut. De tentoonstelling is te zien tot en met 1 september. Buitenplaats Doornburgh, Diependaalsedijk 17, Maarssen

Desolate plekken van fotograaf Jan Stel

In Museum aan het Vrijthof in Maastricht is tot 15 september 2019 een overzichtstentoonstelling van kunstfotograaf Jan Stel te zien. De tentoonstelling ‘Manmade / no human’ omvat 75 fotowerken van verlaten gebouwen met een karakteristieke architectuur; locaties die ooit bruisten van leven en bedrijvigheid. De fotograaf toont op imposante wijze de schoonheid van verval. Museum aan het Vrijthof, Vrijthof 18, Maastricht.

Peter Struycken

Tot en met 10 november 2019 is in Buitenplaats Kasteel Wijlre de tentoonstelling P.Struycken-Kleur: Weelde en veranderlijkheid te zien. Peter Struycken is een pionier van de digitale kunst. Hij gebruikt de computer al sinds 1968 in zijn ontwerpproces. De tentoonstelling toont een 3D schildering van het kunstpaviljoen Hedge House en een solotentoonstelling in het Koetshuis.
Buitenplaats Kasteel Wijlre, Kerkpad Wijlre van do-zo, 11.00-17.00 uur

Designprijs Design Museum Noord Brabant

De Designprijs Noord-Brabant van het Prins Bernhard Cultuurfonds wordt iedere 2 jaar toegekend, beurtelings aan een gearriveerd ontwerper en aan een aankomend talent. Dit jaar is dat textiel-en productdesigner Simone Post. Haar werk is samen met 4 andere genomineerden, Chloé Rutzerveld, Théophile Blandet, Teresa van Dongen en Irene Stracuzzi  tot en met 18 augustus te zien in het Design Museum Den Bosch, De Mortel 4.  

Geert Lap- Specific Objects

Geert Lap – Specific Objects biedt een overzicht van het weergaloze oeuvre van een van de belangrijkste naoorlogse keramische kunstenaars ter wereld. Ontwerper Aldo Bakker verzorgt de tentoonstellingsvormgeving. Te zien tot 19 augustus in het Design Museum Den Bosch.

Presence van Daan Roosegaarde

Presence is een interactief kunstwerk dat Daan Roosegaarde speciaal voor het Groninger Museum ontwikkelde en is daar te zien tot en met 12 januari 2020. Het is de 1e keer dat hij als buitenkunstenaar de binnenruimte verkent, met een groot lichtgevend landschap dat van vorm en kleur verandert door de aanwezigheid van de bezoekers. Aanraken, voelen en bewegen is essentieel. Als bezoeker wordt je bewust van je eigen aanwezigheid. Groninger Museum, Museumeiland 1, Groningen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.