The Other Architect

Exposities

The Other Architect

Door: Petra Starink | 19-07-2017

Het Nieuwe Instituut presenteert de tentoonstelling The Other Architect waarin een verbreed perspectief op de maatschappelijke rol van de architect wordt verkend. Aan de hand van verschillende casestudies vanaf de jaren zestig tot heden wordt getoond hoe architecten nieuwe praktijken introduceerden. De tentoonstelling is te zien van 8 september tot en met 7 januari 2018, en is een samenwerking met het Canadian Centre for Architecture (CCA).

Ontwerpcollectieven

De tentoonstelling The Other Architect is samengesteld door Giovanna Borasi, hoofdcurator van het CCA en toont hoe verschillende ontwerpcollectieven vanaf de jaren zestig de grenzen van de traditionele architectuurpraktijk overschreden. Met hen werd kritisch en fundamenteel onderzoek een immanent onderdeel van een nieuwe architectuurpraktijk op basis waarvan de maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid van architecten werden vergroot. Collaboratieve strategieën, nieuw type interventies en een experimentele houding vormen onderdeel van het opvallende instrumentarium van deze architectuur.

Alternatieve werkwijzen

De alternatieve werkwijzen en strategieën kenden allerlei gedaantes, zoals mission statements, manifesten, video’s, foto’s, notulen en T-shirts. De verschillende documenten en andere artefacten die te zien zijn in de tentoonstelling leggen overtuigend bloot hoe architecten agenderend wisten te zijn zonder de tussenkomst van de gebouwde vorm. Door deze creatieve uitingen samen te brengen wordt het mogelijk een onderling vergelijk te maken en na te gaan of deze veelzijdige benaderingen van architectuur opnieuw van toepassing kunnen zijn.

Bezoekersinformatie
The Other Architect is te zien van 8 september 2017 tot en met 7 januari 2018.
Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25, Rotterdam
hetnieuweinstituut.nl

Beeld: Het Nieuwe Instituut

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.