The World of Charles and Ray Eames

Exposities, Lezingen

The World of Charles and Ray Eames

Door: Jacqueline Knudsen | 01-02-2017

Het Amerikaanse designersechtpaar Charles en Ray Eames hebben met hun ontwerpen en onderzoek een stempel gedrukt op het designlandschap. De expositie ‘The World of Charles and Ray Eames’ geeft een overzicht over het leven, de ideeën en ontwerpen van Charles (1907-1978) en Ray (1912-1988). Ook het grensverleggende werk van het designlaboratorium The Eames Office wordt belicht.

De originele expo “The World of Charles and Ray Eames”, eerder te zien in de Barbican in Londen, Umeå (Zweden) en Lissabon en vanaf 18 februari in Genk (België), bestaat uit 380 objecten en projecten, door Charles en Ray Eames zelf bedacht en geproduceerd. Daarnaast biedt de tentoonstelling een uitgebreide context in de vorm van documentatie en artefacten die door hen en door The Eames Office zijn verzameld. Ook de samenwerking met andere designers en kunstenaars komt aan bod.
De expositie in Genk loopt van zaterdag 18 februari tot en met zondag 28 mei 2017 en krijgt een uitgebreid randprogramma.

Lezing Eames Demetrios

Op maandag 20 februari geeft Eames Demetrios – directeur van het Amerikaanse Eames Office en kleinzoon van Charles Eames – een lezing. Hij wil de jonge generatie laten kennismaken met de erfenis van Charles en Ray Eames en zorgt ervoor dat het unieke werk van dit duo bewaard blijft en verspreid wordt over de hele wereld. Hij spreekt ook over de missie van het Eames Office, dat al vier decennia actief is op het vlak van architectuur, meubelontwerp, grafisch- en productdesign, film, sculpturaal werk, fotografie en multimedia.

Lezing Gerry Vervoort

Gerry Vervoort van Dierbaar Design importeert en restaureert vintage meubilair, waaronder ook Eames-meubels. Hij zoekt naar het persoonlijke verhaal van een meubel en wil weten wat dat precies voor die ene persoon dierbaar maakt. Op donderdag 4 mei geeft hij een lezing over zijn passie, over de zoektocht naar restauratietechnieken en hoe de industrialisering van het hedendaagse productieproces haaks staat op het oorspronkelijke ontwerp.

De expositie zal op 20 februari en 4 mei uitzonderlijk open zijn tot de start van de lezingen om 20.15 uur. Locatie: C-mine cultuurcentrum Genk. Tickets voor uitsluitend lezing: € 12
The world of Charles and Ray Eames
Locatie : C-mine, Evence Coppéelaan 91 Genk
Openingstijden: za 18 februari t/m zo 28 mei 2017, van di t/m zo van 10 tot 18u
Basisprijs expositie: € 10
Alle info via www.c-mine.be

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.