Verlaten plekken op de Parade

Exposities

Verlaten plekken op de Parade

Door: Petra Starink | 22-06-2017

Op het rondreizend theaterfestival De Parade dat 23 juni begint in Rotterdam huist in één van de tenten het Parademuseum, waar Museum de Fundatie te gast is met een multimediale tentoonstelling Shades of Silence van Elise van der Linden.

Op de tentoonstelling zijn foto’s en video’s te zien gemaakt met 3d-animatietechniek die de bezoeker meeneemt naar verlaten plekken. De door haar gecreëerde werelden lijken zich te hebben onttrokken aan het alledaagse verloop van ruimte en tijd. Een belangrijke inspiratiebron voor Elise van der Linden zijn verlaten en in verval geraakte gebouwen en leefwerelden van de mens.

Architectonische beelden

Gebouwen, ooit nieuw opgeleverd, bestaan enkel nog uit lege, stoffige ruimtes of gruis. Haar audiovisuele werk en foto’s zijn architectonisch en landschappelijk van aard. Ze suggereren momenten van beweging of verandering. Het is de loop der dingen die ze wil laten zien, een cyclus van iets wat vervalt, openbreekt of groeit. Ze nodigt de bezoeker uit te ervaren dat niets stilstaat en dat de hoedanigheid van tijd en ruimte afhangt van de manier waarop je hier naar kijkt.

De kunstenares heeft op uitnodiging van Museum de Fundatie en met steun van de Bank Giro Loterij de tentoonstelling Shades of Silence gemaakt.

De Parade

Rotterdam, 23 juni t/m 2 juli
Den Haag, 7 t/m 16 juli
Utrecht, 21 juli t/m 6 augustus
Amsterdam, 11 t/m 27 augustus
www.deparade.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.