Werk van Piet Oudolf

Exposities

Werk van Piet Oudolf

Door: Petra Starink | 23-06-2016

Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel openen vrijdag 24 juni een tentoonstelling in het Stadsmuseum Doetinchem over het werk van landschapsontwerper Piet Oudolf. Bekende ontwerpen voor tuinen zijn de Highline en The Battery in New York. Een recent project is zijn ontwerp voor Museum Voorlinden in Wassenaar.

Tuin en landschapsarchitectuur

Het Stadsmuseum Doetinchem wil met de tentoonstelling aandacht schenken aan het werk van Oudolf en zijn verdienste op het gebied van tuin-en landschapsarchitectuur. Op de tentoonstelling zijn niet alleen foto’s te zien, maar ook tekeningen van zijn ontwerpen. Piet Oudolf heeft ook een verzameling Vinyl Toys. Een deel hiervan is te zien op de expositie.

Stadsmuseum Doetinchem

Het Stadsmuseum Doetinchem, aan de Burgemeester van Nispenstraat 2 is te bezoeken van di t/m za van 10.00-17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling is te zien tot en met 29 oktober 2016.

Nog meer inspiratie kun je opdoen in de prive tuin van Piet Oudolf  in Hummelo. Open tussen juni en oktober op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur (gesloten tussen 3 juli en 27 juli).
Kijk voor meer informatie op zijn website.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.