Wonen in Stadshart

Exposities

Wonen in Stadshart

Door: Petra Starink | 23-05-2017

Op de tentoonstelling Wonen in Stadshart worden 14 architectonische en stedenbouwkundige studies naar woonvormen in de binnenstad van Groningen getoond. Niet alleen jongeren en studenten, maar ook ouderen en gezinnen wonen steeds liever in de binnenstad. De gemeente Groningen heeft architecten en ontwikkelaars uitgedaagd om met nieuwe woonconcepten te komen die passen in het stadshart van Groningen. De tentoonstelling is geopend door Rijksbouwmeester Floris Alkemade.

Rijk aan Ontwerpkracht

De tentoonstelling Wonen in Stadshart wordt geflankeerd door Rijk aan Ontwerpkracht, 25 jaar Nederlands Architectuurbeleid. Deze tentoonstelling is samengesteld door het Atelier Rijksbouwmeester en laat een groot aantal plannen zien die zijn voortgekomen uit het stimuleringsbeleid en het opdrachtgeverschap van het Rijk .Er is ook ruime aandacht voor jong talent, internationalisering en ontwikkelingen in het architectuuronderwijs.

Groningse Architectuurmanifestaties

Bijzonder is de link met Groningen. De eerste Groninger architectuurmanifestaties (What a Wonderful World, Stadsmarkeringen) hebben het nationale architectuurbeleid beïnvloed. Wonen in Stadshart is onderdeel van Binnenstad 050 – Ruimte voor Jou en wordt ondersteund door Edwin Oostmeijer, projectontwikkelaar in Amsterdam. De tentoonstelling is te zien tot 4 juli in de Gedempte Zuiderdiep 98 in Groningen.

Op de tentoonstelling zijn plannen te zien van:
Marcel Lok_Architect/ DAAD Architecten/ De Zwarte Hond/ Henckel & Zahir Architects/ Korth Tielens Architecten/ Monadnock/ Specht architectuur en stedenbouw/ Studio Nauta/ Hans van der Heijden Architect/ Urhahn stedenbouw en strategie/ Studo Donna van Milligen Bielke/ Klaas Smedema architect/ Zofa Architecten/ Onix NL/ Must.

Meer info via woneninstadshart

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.