Extra ondersteuning van rijkscultuurfondsen voor makers en instellingen

Nieuws

Extra ondersteuning van rijkscultuurfondsen voor makers en instellingen

Door: Petra Starink | 12-05-2020

De zes rijkscultuurfondsen (Fonds Podiumkunsten, Mondriaan Fonds, Nederlands Letterenfonds, Filmfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Fonds voor Cultuurparticipatie) hebben binnen hun bestaande budgetten ruimte gemaakt voor specifieke maatregelen, gericht op de verschillende sectoren die zij bedienen.

15 miljoen via bestaande en nieuwe fondsenregelingen

Het gaat om een bedrag van ruim € 15 miljoen, dat dit jaar wordt ingezet via bestaande en nieuwe fondsenregelingen. Dit bedrag is aanvullend op de coulancemaatregelen die het Rijk en de fondsen al toepassen (zoals het accepteren van uitstel, verplaatsing, wijziging of potentieel afstel van plannen), de generieke maatregelen van het kabinet (zoals de tegemoetkoming in loonkosten en ondersteuning van zzp’ers) en het door minister Van Engelshoven aangekondigde aanvullend bedrag van € 300 miljoen (dat op dit moment gezamenlijk wordt uitgewerkt).

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Als reactie op de gevolgen van de covid-19-crisis voor makers binnen de creatieve industrie, kan het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie door herverdeling van het budget 2020 een bedrag van € 1,1 miljoen anders inzetten. Het Stimuleringsfonds maakt zo ruim € 700.000 vrij voor makers binnen de deelregelingen Vormgeving, Architectuur en Digitale cultuur. Een bedrag van ruim € 400.000 wordt gereserveerd voor het opstarten van de internationale regelingen zodra dat weer mogelijk is. 

Meer informatie over de invulling van de maatregelen en de regelingen bij de 6 rijkscultuurfondsen is hier te vinden.
Mondriaan Fonds
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
Het Fonds Podiumkunsten
Fonds voor Cultuurparticipatie
Nederlands Letterenfonds
Filmfonds

Extra ruimte voor makers en instellingen

Minister Van Engelshoven: ‘Met deze maatregelen komt er extra ruimte beschikbaar voor de ondersteuning van makers en instellingen, bovenop de bestaande maatregelen. Voor deze groep kunnen onze rijkscultuurfondsen in deze tijd veel betekenen.’

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.