Extra subsidie groene daken Amsterdam

Nieuws

Extra subsidie groene daken Amsterdam

Door: Petra Starink | 27-08-2018

De zomer van 2018 was bloedheet. Misschien heerlijk om buiten te zijn maar binnen was het vaak niet uit te houden. Heeft u een plat dak dan kan een groendak, bedekt met planten een oplossing zijn. Het dak zorgt dat het huis koeler blijft. In Amsterdam heeft de gemeente nu extra subsidie beschikbaar gesteld voor de aanleg van een groen dak.

Isolerende werking groen dak

Met een groen dak heeft u minder last van de warmte. Het groen heeft een isolerende werking. De binnentemperatuur is 3 á 4 graden lager. Ook de lucht boven het groene dak wordt minder warm dan bij een ‘normaal’ dak, doordat de planten water verdampen.

Waterberging

Bij aanhoudende droogte heeft uw dak extra water nodig. Door een extra waterberging onder de planten kan dat. Een voordeel van meer waterberging, is dat er meer soorten planten kunnen groeien. Hoe beter het dak ontwerp is voor biodiversiteit en waterberging, hoe groter de kans is dat u subsidie toegewezen krijgt.

Extra subsidie groene daken

Amsterdam streeft naar meer groene daken in de stad en stelt hiervoor subsidie beschikbaar. Er is tot het einde van het jaar extra geld ter beschikking. Aanvragen worden per kwartaal behandeld. Indienen kan vóór eind september, of vóór eind december. Na ontvangst van subsidie heeft u een jaar de tijd het dak aan te leggen. Bekijk de voorwaarden

Lees ook het  artikel voor-en nadelen groene daken op een rij

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.