Architectuurfilms tijdens Bredase cultuurnacht

Architectuurfilms tijdens Bredase cultuurnacht

Evenementen, Nieuws
Door: Petra Starink | 22-01-2013

Op vrijdag 25 januari wordt in Breda in gebouw F een cultuurnacht gehouden. Het thema van de cultuurnacht is Ontmaskerd. Tijdens de nacht wordt het filmprogramma Façade gepresenteerd.

De façade van een gebouw wordt als belangrijkste onderdeel van het ontwerp gezien. Met de gevel toon je het karakter van een gebouw, het zou een glimp moeten geven van wat daarachter ligt. Maar weten we ooit wat achter die façades in een stad verborgen ligt? In het binnenste van de stad spelen zich verhalen af die voor ons onbekend blijven.

Gebouw F vertoont een compilatie met gevarieerde en in tempo wisselende korte films. Films van filmmakers die de tijd hebben genomen om de stad, haar architectuur en bijzondere plekken te observeren, die op zoek zijn gegaan naar die verborgen, intrigerende wereld. Zij prikken door de façade heen en ontmaskeren de stad. Allemaal non-stop korte films die één ding gemeenschappelijk hebben: de fascinatie voor architectuur, interieurs en het stedelijk leven. De filmpjes zijn ook geschikt voor kinderen.

Enkele voorbeelden van films: In ‘Verknipte tijden’ van Gideon van der Stelt zien we bestaande filmfragmenten in een papieren gevouwen versie van Utrecht. In ‘Megalomania’ van Jonathan Gales van Factory fifteen is de stad Londen veranderd in één grote bouwplaats die in opbouw danwel in verval is. De gebouwde omgeving ziet er uit als een labyrint van architectuur dat onaf, incompleet of gesloopt is.

Locatie: Gebouw F, Reigerstraat 16, Breda
De toegang is gratis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.