FARO Architecten wint selectie Veemarktterein

Actualiteiten, Nieuws

FARO Architecten wint selectie Veemarktterein

Door: Petra Starink | 21-12-2015

FARO Architecten heeft de besloten prijsvraag voor de ontwikkeling van blok C op het Veemarktterrein te Utrecht gewonnen. In samenwerking met Strootman landschapsarchitecten en Beumer Makelaars is een plan gemaakt voor 50 woningen en 8 appartementen. De prijsvraag is in opdracht van Ooms Bouw & Ontwikkeling uitgeschreven.

Eigen woning ontwerpen en bouwen

Het plan is een speciaal ontwikkeld concept voor blok C. Hierbij krijgt het blok zijn definitieve verschijningsvorm door een wisselwerking tussen ontwikkelaar, architect en mede-opdrachtgever. Binnen het plan zijn meerdere typen mede-opdrachtgeverschap mogelijk. Een koper kan met een eigen architect en aannemer een eigen woning ontwerpen en bouwen. Op deze wijze wordt, onder supervisie van FARO een maximum aan diversiteit gegarandeerd.

De grote maat van blok C leent zich uitstekend voor een sfeer¬volle binnenwereld. Strootman Landschapsarchitecten heeft van te voren meerdere ontwerpen gemaakt die recht doen aan de uitstraling en de logistiek van zo’n grote binnentuin. Met verschillende invullingen, wordt deze kans van het stedenbouwkundig plan volledig benut. Het ontwerp omvat een volledig overbouwde parkeervoorziening.

Gevels in verschillende kleuren

Bij een plan van stedelijke bouwblokken horen gevels met een stedelijke uitstraling. In het stedenbouwkundig plan van het Veemarktterrein worden de bouwblokken opgevat als een verzameling individuele gevels die samen een bouwblok omsluiten. In dit plan is gekozen voor duurzaam en tijdloos materiaalgebruik, geïnspireerd op veel Utrechtse stedelijke buurten. Bakstenen gevels in verschillende kleuren (rood/oranje, bruin/rood, geel en een wit gekeimde steen) vormen de basis van het schetsplan. Ook smetranden en hardstenen of antracietkleurige plinten behoren tot het assortiment.

Duurzaam

Op alle onderdelen wordt op duurzaamheid ingezet. Een plan met een GPR van 8 en woningen met een EPC van 0 en lager!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.