Feestaardvarken in pop-up park

Nieuws

Feestaardvarken in pop-up park

Door: Petra Starink | 20-08-2013

Ter gelegenheid van haar 100-jarige bestaan doet dierentuin Koninklijke Burgers Zoo een groot Feestaardvarken van kunstenaar Florentijn Hofman cadeau aan de stad Arnhem. Het kunstwerk van dertig meter lang en negen meter hoog wordt 12 september onthuld.

Het enorme kunstwerk komt te liggen in het pop-up Bartokpark in het centrum van Arnhem. Landschapsarchitect Harro de Jong is verantwoordelijk voor het ontwerp en concept van het park.Vorig jaar werd een braakliggend stuk bouwgrond veranderd in een glooiend heidelandschap. De heide kwam via een speciale heidetransplantatie van Nationaal Park De Hoge Veluwe naar Arnhem. Het Bartokpark ligt tegenover gebouw de Rozet, ontworpen door Neutelings Riedijk architecten.

Onder leiding van Job Saltzher van Job Art wordt gewerkt om het frame van plaatstaal en bewapeningsdraad te voorzien van een 10 centimeter dikke laag spuitbeton. Het is de bedoeling dat men straks op het Feestaardvarken kan klimmen. De werkzaamheden vinden plaats bij metaalbedrijf RhineTech op Industriepark Kleefse Waard.

Het Feestaardvarken is bedacht door kunstenaar Florentijn Hofman. Hofman liet zich inspireren door het aardvarken, een dier dat in Nederland o.a. te zien is in Koninklijke Burgers Zoo.

Florentijn Hofman staat bekend om zijn humor en sensatie in grote bouwprojecten.Hij ontwierp o.a. het Uitkijkkonijn, dat in 2011 in het Valkhofpark in Nijmegen stond en de grote badeend die een wereldwijde hype werd.

Bekijk hier de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.