Fenixloods II wint Gulden Feniks

Fenixloods II wint Gulden Feniks

Nieuws
Door: Margriet Brus | 28-04-2014

De Fenixloods II in Rotterdam heeft de Gulden Feniks 2014 gewonnen in de categorie ‘low budget, high impact’. De jury koos unaniem voor het project vanwege de goede energie en de betekenis van de transformatie voor de omgeving.

‘Sympathieke categorie’

Sander Brand en Hans Meijer van Van Schagen architekten namen de prijs in ontvangst: “We zijn een beetje beduusd, omdat we natuurlijk niet hadden verwacht vanavond te horen te krijgen dat we de winnaar zijn, al hadden we bij het inzenden wel ook een beetje op deze categorie ingezet. We vinden het een sympathieke categorie, juist in de tijd. Het is mooi dat wat we bereikt hebben met Fenixloods II wordt opgepikt door NRP Gulden Feniks, waar andere jury’s vaak niet eens de moeite wilden nemen om te komen kijken. Een prijs als LOW BUDGET, HIGH IMPACT is belangrijk in de tussenfase waar de bouw nog steeds in verkeert. Hopelijk zijn er komende jaar steeds meer inzendingen die hiervoor in aanmerking komen.”

In de categorieën gebiedstransformatie, transformatie en renovatie werden de genomineerden bekendgemaakt:

Gebiedstransformatie

  • Industriepark Kleefse Waard (Arnhem)
  • Central District (Rotterdam)

Transformatie

Renovatie

Op woensdag 4 juni worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de Provada. Dan wordt ook het nieuwe NRP Gulden Feniks magazine gepresenteerd, waarin alle inzendingen zijn gebundeld en de winnaars en genomineerden worden uitgelicht. Dit wordt in deze nieuwe jaaruitgave gecombineerd met inspirerende interviews met o.a. Daan Roosegaarde en uiteraard een uitgebreid juryrapport, waarin de inzendingen worden geduid.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.