Ferm, kloek en eerlijk

Ferm, kloek en eerlijk

Exposities, Nieuws
Door: Petra Starink | 24-03-2015

In het bezoekerscentrum de Dageraad, een dependance van het Museum Het Schip in Amsterdam is de tentoonstelling ‘Ferm, kloek en eerlijk: Tine Baanders, grafisch vormgever uit de Amsterdamse School’ te zien. Op deze tentoonstelling wordt een inkijkje gegeven in het werk en leven van deze grafisch ontwerper in de Amsterdamse kunstwereld van het Interbellum.

Amsterdamse School

Tine Baanders (1890-1971) was een succesvol grafisch ontwerper in Amsterdam. Haar ontwerpen voor boekbanden, affiches, oorkondes en ander materiaal kenmerken zich door stevig neergezette letters en composities die goed aansluiten bij de vormideeën van de Amsterdamse School.

Architecten Herman en Jan Baanders

In de 36 jaar dat ze les gaf in grafische ontwerpen aan de voorlopers van de Rietveldacademie was ze populair onder studenten en collega’s. Onder haar vele opdrachtgevers waren haar broers, de architecten Herman en Jan Baanders, Hendrik Wijdeveld, hoofdredacteur van het tijdschrift Wendingen en uitgevers zoals Meulenhof, De Spieghel, Elsevier en Bruna.

Tine Baanders was onafhankelijk, vrij en modern en ze maakte veel vrienden onder Amsterdamse en Bergense kunstenaars. Op deze tentoonstelling wordt door middel van een grote selectie uit brieven en foto’s een uniek beeld gegeven van het leven van Tine Baanders, haar werk, netwerk en haar rol daarin.

Bezoekersinformatie

De tentoonstelling is te bezoeken tot 7 juni 2015.

Adres: Bezoekerscentrum De Dageraad , Burgemeester Tellegenstraat 128, 1073 KG, Amsterdam.

Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Gratis entree.

Meer informatie is te vinden op de website van Museum Het Schip

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.